Annonce

Sådan får I en god ferie med teenageren

Når børnene er små, er de vilde med at komme på ferie til Sydfrankrig, hvor dejlige badestrande og måske et resort med svømmepøl lokker. Når børnene er blevet teenagere, kan det dog knibe lidt med begejstringen, og det kan være svært at få overtalt dem til at tage med. Det bør man dog prøve på, for dette er de sidste år, hvor familien vil være sammen på denne måde, og det kan derfor være værd at gøre sig ekstra umage. Her ser vi på, hvordan I kan tilrettelægge turen til Frankrig eller et andet sted, så teenageren også får en god oplevelse. 

Nogle teenagere er mere brugervenlige end andre, og i nogle familier kan man således opleve, at børnene ikke er sure og tvære, men gerne vil med ud at opleve noget, og ikke blot, som i nogle familier, trækker sig tilbage, tager deres gamer-briller på og går i gang med at spille. 

På de unges præmisser 

Det kan derfor være en god idé at planlægge rejsen sammen med den unge og søge at gøre det, på dennes præmisser. Foreslå seværdigheder som den unge vil finde interessant og bed ham eller hende om at foretage research og komme med forslag til, hvad I kan lave på ferien.  

Når man er på ferie med teenagere, kan både de og de voksne have glæde af, at tilbringe noget af ferien hver for sig, for det kan være en god oplevelse for den unge at prøve at være lidt ude på egen hånd, måske på et lille surfkursus eller en udflugt uden mor og far. 

Også når det kommer til maden, bør den unge have medbestemmelse og konsulteres, således at alle har noget at skulle have sagt. På den måde bliver ferien god for alle, og risikoen for surmuleri og skænderier vil minimeres. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *