Der findes i alt 38 tilsætningsstoffer som det er tilladt at anvende i økologiske fødevarer i Danmark. 36 er tilladt i vegetabilske levnedsmidler og 12 er tilladt i animalske levnedsmidler. Ti af stofferne er fælles for begge grupper.

Den mad, vi spiser, er tilsat en lang række stoffer, som påvirker madens farve, holdbarhed, konsistens og smag - kun få tilsætningsstoffer tilsættes fødevarerne af ernæringshensyn. Den stigende industrialisering af fødevarerne har medført, at producenterne i stigende grad bruger tilsætningsstoffer i et stadigt stigende antal fødevarer, og at forbrugerne i stigende omfang køber forarbejdet mad.


Det betyder, at problemerne med tilsætningsstoffer vokser hele tiden. De børn der vokser op nu, har indtaget en lang række problematiske tilsætningsstoffer helt fra fødslen, ja faktisk allerede fra fosterstadiet. Denne lange påvirkning af kemikalier kan gøre dem ekstra følsomme for ethvert sundhedsmæssigt problem, der forårsages af tilsætningsstoffer.
Prøv at læse en varedeklaration. Det er ligesom at læse en mindre kemibog eller blot en opremsning af en række E-numre. Hvis du nogensinde spørger dig selv "Hvad er de stoffer egentlig for noget, og er de problematiske?", så er denne E-nummerguide lige noget for dig!


E-nummerguiden giver dig et nemt overblik over alle godkendte tilsætningsstoffer, deres E-numre og en hurtig kritisk uafhængig information om deres sundhed.


Alle godkendte tilsætningsstoffer har et E-nummer, der er tildelt af EU's Ministeråd efter indstilling fra den Videnskabelige Komite for Levnedsmidler. På varedeklarationen på alle færdigpakkede fødevarer skal stå, hvilken gruppe tilsætningsstofferne tilhører og enten stoffets kemiske navn eller stoffets E-nummer.


E-nummerguiden dækker alle (godkendte) tilsætningsstoffer. Andre stoffer, som også tilsættes maden, tekniske hjælpestoffer (som anvendes under forarbejdningen af fødevarerne for at opylde et bestemt mål) og aromastoffer er ikke med. Tekniske hjælpestoffer skal ikke deklareres og aromastoffer skal fortsat kun deklareres som gruppe.
Tilladte tilsætningsstoffer i vegetabilske økologiske fødevarer i Danmark.
Farvestoffer


Det er IKKE tilladt at benytte farvestoffer i økologiske varer.
Ét tilsætningsstof, som ofte benyttes som farvestof, nemlig E170 (Calciumcarbonat) er det dog tilladt at benytte. Men benyttes E170 i økologiske varer er det ikke i sin egenskab af farvestof, men som surhedsregulerende middel.
 

Konserveringsmidler


E270 Mælkesyre
E290 Kuldioxid
E296 Æblesyre

Antioxidanter
E300 Ascorbinsyre
E306 Tocopherolrig ekstrakt
E322 Lecithiner
E330 Citronsyre
E333 Calciumcitrat
E334 Vinsyre
E335 Natriumtartrat
E336 Kaliumtartrat
E341 Monocalciumphosphat

Emulgatorer, stabilisatorer og fortykningsmidler


E400 Alginsyre
E401 Natriumalginat
E402 Kaliumalginat
E406 Agar
E407 Carrageenan
E410 Johannesbrødkernemel
E412 Guargummi
E413 Traganth
E414 Arabisk gummi
E415 Xanthangummi
E416 Karayagummi
E422 Glycerol
E440 Pectin

Syrer, baser og beslægtede stoffer


E500 Natriumcarbonater
E501 Kaliumcarbonater
E503 Ammoniumcarbonater
E504 Magnesiumcarbonater
E516 Calciumsulfat
E524 Natriumhydroxid
E551 Siliciumdioxid

Emballeringsgasser


E938 Argon
E941 Nitrogen
E948 Oxygen

Tilladte tilsætningsstoffer i animalske
økologiske fødevarer i Danmark

Konserveringsmidler.

E270 Mælkesyre
E290 Kuldioxid

Antioxidanter
E325 Natriumlactat
E330 Citronsyre
E331 Natriumcitrat

Emulgatorer, stabilisatorer og fortykningsmidler

E406 Agar
E407 Carageenan
E410 Johannesbrødkernemel
E412 Guargummi
E440 Pectin

Emballeringsgasser

E941 Nitrogen
E948 Oxygen

 Man kunne jo også skilte med det på et opslag i forretningerne.

Mikrobølgeovnen


En mikrobølgeovn har efterhånden sin plads i ethvert dansk hjem samt på arbejdspladsen, i restauranter, kantiner og cafeteriaer. Den er så tidsbesparende når man skal optø, tilberede eller opvarme fødevarer, og desuden energibesparende i forhold til den almindelige ovn. Er du som de fleste af de mennesker, der bruger mikrobølgeovn, har du sikkert aldrig overvejet om en mikrobølgeovn har en negativ effekt på de fødevarer, du putter i den, eller om den har en negativ virkning på dit og din families helbred?

Men sandsynligvis ofrer millioner af mennesker verden over uvidende deres helbred til fordel for mikrobølgeovnens bekvemmelighed. Hvorfor forbød man i Sovjet Unionen brugen af mikrobølgeovne i 1976? Ved du egentlig, om din mikrobølgeovn nogensinde er blevet testet forsvarlig til tilberedning af fødevarer? Svarene vil måske skræmme dig til at køre din mikrobølgeovn på lossepladsen...

Da jeg begyndte at undersøge fakta om mikrobølgeovne blev jeg selv dybt chokeret og smed min mikrobølgeovn ud med det samme. Her vil jeg dele de oplysninger med dig, som jeg fandt, så du på baggrund af uafhængig information bliver i stand til at træffe en beslutning om, hvorvidt du ønsker at sætte din og din families sundhed på spil til fordel for mikrobølgeovnens bekvemmelighed.

Mikrobølgeovnens historie
Som mange moderne opfindelser var mikrobølgeovnen et biprodukt af en anden teknologi. Muligheden for tilberedning af fødevarer med mikrobølger blev opdaget helt tilfældigt af Percy Spencer, da han byggede magnetroner til en radar for Raytheon. Mens han arbejdede på en radar, bemærkede han en mærkelig fornemmelse og så, at den Snickers, han havde i lommen, var begyndt at smelte. Selvom han ikke var den første til at opdage fænomenet (som det er tilfældet i forhold til mange patenter), var Spencer ikke ubekendt med eksperimenter og opfindelser, og han forstod derfor straks, hvad det var, der skete. Radaren havde smeltet hans chokolade med mikrobølger.

Den 8. oktober 1945 fik Raytheon patent på Spencers mikrobølge madlavningsproces og i 1947 byggede firmaet verdens første mikrobølgeovn ”Radarange”. Den var 1,8 m høj og vejede 340 kg. Den var vandafkølet og havde et forbrug på 3000 watt, omkring tre gange så meget som nutidens mikrobølgeovn. I dag er kinesiske Galanz verdens største producent af mikrobølgeovne. Virksomheden producerer årligt over 15 millioner enheder, svarende til 40% af det globale marked.

Hvordan virker en mikrobølgeovn?
Mikrobølger er en form for elektromagnetisk energi, ligesom lysbølger eller radiobølger. I vores moderne teknologiske tidsalder bruges mikrobølger til at forbinde langdistance telefonsignaler, fjernsynsprogrammer og computerinformation på kryds og tværs af vores planet eller til en satellit i rummet. Men de mikrobølger, vi kender bedst fra dagligdagen, er i den form, som vi bruger til madlavning.

Mikrobølgeovnen er baseret på princippet om vekselstrøm. Enhver mikrobølgeovn indeholder en magnetron, et rør hvori elektronerne påvirkes af magnetiske og elektriske felter på en måde så de producerer stråling i mikrobølgestørrelse. Mikrobølge bestrålingen interagerer med molekylerne i fødevarerne, men i modsætning til den gammeldags opvarmningsmetode hvor varmen overføres udefra og ind, opvarmer mikrobølgeovnen maden indefra og ud.

Al bølgeenergi ændrer polaritet fra positiv til negativ med hver eneste bølgecyklus. I mikrobølgeovnen sker denne ændring af polariteten milliarder af gange for hvert sekund. Atomer, molekyler og celler, der rammes af denne elektromagnetiske stråling, tvinges til at ændre polaritet 1 til 100 milliarder gange i sekundet. Hverken atomer, molekyler eller celler i en fødevare kan modstå sådan en voldsom, destruktiv kraft.

Molekyler i fødevarer har en positiv og en negativ ende på samme måde som en magnet har en nord- og en sydpol. Af alle naturlige stoffer, der har polariteter, reagerer ilten i vandmolekyler mest følsomt. Efterhånden som mikrobølgerne, der genereres af magnetronen, bombarderer maden, forårsager de rotation i de polære molekyler, der hele tiden forsøger at stille sig på linie med det vekslende elektriske felt, der dannes af mikrobølgerne. Al denne bevægelse skaber molekylær "friktion" i vandmolekylerne, hvilket ufatteligt hurtigt opvarmer maden.

Denne unaturlige form for opvarmning skaber også betragtelig skade på de omgivende molekyler og skader cellevæggene i fødevarerne i en sådan grad, at resultatet bliver en Frankenstein fødevare, som naturen ikke har skabt dig til at spise. Dit fordøjelsessystem vil sandsynligvis ikke opfatte en mikrobølge fødevarepartikel som mad, men i stedet som en fremmed organisme, der prøver at invadere din krop. Dette resulterer i en immunreaktion, hvilket undertrykker dit immunforsvar.

Beviser for, at mikrobølgeovnen påvirker dit immunforsvar og dit helbred negativt
I starten af 1990erne var schweiziske Dr Hans Hertel den første forsker til at udføre et studie af mikrobølgetilberedte fødevarers effekt på menneskers blod og på deres generelle helbred. Hertel måtte selv financiere studiet, da sundhedsmyndighederne afslog hans ansøgning om støtte med begrundelsen, at studiet ikke var relevant.
Det lille, men veldokumenterede og velkontrollerede studie havde skræmmende resultater. Konklusionen var klar: Tilberedning af mad i mikrobølgeovn ændrede fødevarens struktur og medførte ændringer i testpersonernes blod; ændringer, der var potentielt sygdomsfremkaldende.

Til studiet blev otte testpersoner udvalgt og alle indlogeret i de samme hotelomgivelser i otte uger. For at kontrollere så mange variabler som muligt var det ikke tilladt at ryge, drikke alkohol eller dyrke sex. I intervaller af to til fem dages varighed fik forsøgets testpersoner en af disse fødevarer på tom mave:

- Rå mælk fra en økologisk gård
- Den samme mælk kogt på gammeldags vis
- Industriel, pasteuriseret mælk
- Den rå mælk opvarmet i en mikrobølgeovn
- Rå grøntsager fra en økologisk gård
- De samme grøntsager kogt på gammeldags manér
- De samme grøntsager frosset, optøet i mikrobølgeovn
- De samme grøntsager tilberedt i mikrobølgeovn

Først da testpersonerne var blevet isoleret på deres hotel kunne testen begynde. Der blev taget blodprøver fra hver testperson umiddelbart inden de begyndte at indtage deres fødevare. Efter indtagelsen af mælk eller grøntsager blev der taget nye blodprøver i fastsatte intervaller.

Der blev registreret signifikante negative påvirkninger af blodet hos de testpersoner, der havde fået fødevarer tilberedt i mikrobølgeovn. Ændringerne i blodet inkluderede et fald i alle hæmoglobinværdier og en stigning i kolesterolniveauerne.

Ydermere påvistes et tydeligt fald i de hvide blodceller meget kort tid efter indtagelse af mad tilberedt i mikrobølgeovn i forhold til efter indtagelse af de andre varianter. Således undertrykte mikrobølgetilberedte fødevarer altså testpersonernes immunforsvar.

Industrien bag mikrobølgeovne dækker over sandheden
Så snart Hertel offentliggjorde sine resultater, slog den magtfulde Schweiziske brancheorganisation for elektro-apparater til. De gik i retten for at få Hertel til at tie. I marts 1993 fik Dr Hertel en dom for at "blande sig i handlen" og blev påbudt tavshedspligt og forbud mod yderligere offentliggørelse af sine studier. Men Dr Hertel stod fast på sine rettigheder og sloges for sin sag i flere år, hele vejen til den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fastslog, at den tavshedspligt, Dr Hertel var blevet pålagt af en Schweizisk domstol, der forbød ham at erklære mikrobølgeovne usunde for menneskets helbred, var i strid med ytringsfriheden og havde undertrykt Hertels rettigheder. Ydermere blev den Schweiziske stat dømt til at betale Dr Hertel erstatning.

Man må spørge sig selv hvorfor industrien med magt forsøger at standse vigtig information i at komme ud i offentligheden? Det ville have været langt mere hensigtsmæssigt og troværdigt at fremskaffe beviser for, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at anvende mikrobølgeovn til tilberedning af fødevarer.

Desværre findes der slet ikke sådanne beviser. Ej heller er det lykkedes mikrobølgeovnsindustrien at fremskaffe beviser for, at de mikrobølger, der opererer inden i mikrobølgeovnen ikke slipper ud i mikrobølgeovnens omgivelser, hvor strålingen kan sætte folks helbred i fare. Ydermere sælges mange færdigretter i plastikemballage, beregnet til at putte direkte i mikrobølgeovnen. Men forårsager mikroovnstilberedning i plastikbeholder overførsel af nogle af de giftige stoffer, der er i plastik, til fødevarerne, og dermed ind i din krop? Ingen ved det med sikkerhed, men det er sandsynligt!

Russerne forbyder mikrobølgeovnen
Efter 2. verdenskrig eksperimenterede russerne også med mikrobølgeovne. Fra 1957 og frem til for nylig blev studierne primært udført på Institut for Røntgenteknologi i Klinsk i Hviderusland. Følgende effekter blev observeret af de russiske forskere:

1. Indtagelse af mikrobølgetilberedte fødevarer forårsagede højere forekomst af kræftceller i blodet.

2. Den ustabile nedbrydelse af fødevarer tilberedt i mikrobølgeovn ændrer deres elementære næringsindhold, hvilket fører til forstyrrelser i fordøjelsessystemet.

3. De personer, der spiste fødevarer tilberedt i mikrobølgeovn havde en mærkbar statistisk højere forekomst af kræft i mave-tarm-regionerne, samt en generel nedbrydning af kroppens cellemembraner med en gradvis nedbrydning af fordøjelses– og udskillelsessystemets funktion.

4. Blandt personer, der spiste fødevarer tilberedt i mikrobølgeovn lod der til at være højere forekomst af mentale problemer i form af bl.a. hukommelsestab, koncentrationsbesvær, følelsesmæssig ustabilitet og reduceret intelligens.

5. Eksponering for mikrobølger skabte signifikant reduktion i ernæringsværdien af alle de undersøgte fødevarer, særligt sås:
- Et fald i den biologiske tilgængelighed af alle B-vitaminer, af C-vitamin, E-vitamin, samt af vigtige mineraler.
- Ødelæggelse af aminosyrer og proteiner i kød.
- Et markant fald i stofskifteaktiviteten af alkaloider, glucosider, galactosider og nitrilosider (basale stoffer der findes i frugt og grønt)
- Markant øget nedbrydning af de aktive stoffer i alle fødevarer.

Som et resultat af denne forskning blev mikrobølgeovne forbudt i Rusland i 1976; Forbudet blev ophævet efter kommunismens fald.

Alun.dk om tilberedning af fødevarer i mikrobølgeovn:
Et gennemgående tema på denne hjemmeside er: DU BLIVER HVAD DU SPISER. Det ser (ikke overraskende) ud til, at mikrobølgeovne forstyrrer dine fødevarers molekylære struktur, hvormed de bliver til unaturlige Frankenstein fødevarer, som naturen aldrig har skabt dig eller din familie til at spise. Tilberedning i mikrobølgeovn skaber mad som din krop ikke genkender som mad, og som dermed optager dit immunforsvar; ydermere har det meget lav næringsværdi; men værst af alt kan det faktisk forårsage alvorlige sygdomme hos de mennesker, der lever af mikrobølgemad. For at det ikke skulle være nok, mistænker flere eksperter mad tilberedt i mikrobølgeovn for at være skyld hukommelsestab, koncentrationsbesvær, følelsesmæssig ustabilitet samt i reduceret intelligens. Hvis din familie og dit eget helbred ligger dig på sinde, så tag og brug et par ekstra minutter på at varme maden op på den gammeldags facon i en almindelig ovn eller gryde. Maden vil ikke bare være sundere, den vil i mange tilfælde også smage bedre. Det er måske bekvemt, men har du nogensinde udbrudt “Hold da op for en kulinarisk oplevelse” efter du har spist mad tilberedt i en mikrobølgeovn?

Det skorter bemærkelsesværdigt på forskning og åbenhed omkring mikrobølgeovne; lad os opfordre til, at der kommer mere af begge dele!
Indtil da er vort råd:

Se at få skaffet dig af med din mikrobølgeovn!

Skrevet 04-11-2011 af Alun Biggart

Gør din mikrobølgeovn både dig og din familie syge?

Er det muligt, at millioner af mennesker verden over uvidende sætter deres helbred på spil til fordel for mikrobølgeovnens bekvemmelighed? Hvorfor forbød Sovjetunionen mikrobølgeovne i 1976? Tror du, at din mikrobølgeovn nogensinde er blevet testet og fundet sundhedsmæssigt forsvarlig? Svarene på disse spørgsmål vil sandsynligvis skræmme dig.

Men før jeg går videre, er det vigtigt at understrege, at der mangler beviser såvel i forhold til sikkerhed som farer ved anvendelse af mikrobølgeovne.

Så jeg beder dig om at læse artiklen med et åbent sind, at lytte til de fornuftige argumenter præsenteret her, og hvis du stadig er usikker på, om det er en god idé at anvende mikrobølgeovne, så foretag din egen efterforskning, og allervigtigst, så lyt til din krop, næste gang du spiser noget, der er blevet tilberedt i en mikrobølgeovn.

Din krop ved altid bedst – alt, hvad du behøver at gøre er at stoppe op og lytte godt til, hvad den har at fortælle, og du vil måske blive overrasket over, hvad den prøver at fortælle dig hver eneste dag.

Historien bag mikrobølgeovne

Som med mange andre opfindelser gælder det også for mikrobølgeovne, at de var et biprodukt af en anden teknologi. Tilberedning af mad med mikrobølger blev tilfældigt opdaget af Percy Spencer, mens han udviklede magnetroner til radarudstyr på Raytheon.

Han var i gang med arbejde på et radarsæt, da han bemærkede en sær fornemmelse og opdagede, at en peanut/chokoladebar, som han havde i lommen, var begyndt at smelte.

Selv om han ikke var den første til at opdage dette fænomen, var Spencer, som var indehaver af mange patenter, vant til sådanne opdagelser og eksperimenter, og han indså, hvad det var, der skete. Radaren havde smeltet hans chokoladebar med mikrobølger.

D. 8. oktober 1945 ansøgte Raytheon om patent på Spencers mikrobølgeproces til madlavning, og i 1947 byggede firmaet den første mikrobølgeovn ved navn Radarange. Den var 1,8 m høj og vejede 340 kg. Den var vandafkølet og forbrugte 3000 kilowatt-timer, tre gange så mange som nutidens mikrobølgeovne.

I dag er det kinesiske firma Galanz (Wikipedia) den største producent af mikrobølgeovne i verden. Firmaet producerer på årsbasis mere end 15 millioner husholdningsartikler, hvilket udgør 40 % af det globale marked.

Hvorfor er mikrobølgeovne så populære?

Fordi mikrobølgeovne er så bekvemme og energibesparende sammenlignet med konventionelle ovne, anvender de fleste hjem og restauranter dem. Hvis du ligner de fleste andre mennesker, der bruger mikrobølgeovne, har du formentlig aldrig sat spørgsmålstegn ved, om maden tilberedt i en mikrobølgeovn påvirkes negativt, eller om dit eget og din families helbred også bliver det.

Da jeg begyndte på at efterforske kendsgerningerne omkring mikrobølgeovne, blev jeg så chokeret over, hvad jeg opdagede, at jeg øjeblikkelig smed min egen ovn ud. I denne artikel vil jeg dele med dig, hvad jeg fandt frem til, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvorvidt bekvemmeligheden ved en mikrobølgeovn er den potentielle risiko i forhold til din sundhed værd.

Hvordan virker en mikrobølgeovn?

Mikrobølger er en slags elektromagnetisk energi på linje med lysbølger og radiobølger. I vores moderne teknologiske tidsalder anvendes mikrobølger til at videregive telefonsignaler, tv-programmer og computerinformation over lange strækninger og til rumsatellitter. Men vi forbinder måske mest mikrobølger med den energikilde, vi anvender til at opvarme mad.

Mikrobølgeovne er baseret på vekselstrøm-princippet. Enhver mikrobølgeovn indeholder en magnetron, et rør, hvori elektroner påvirkes af magnetiske og elektriske felter på en sådan måde, at der bliver produceret mikrobølgestråling.

Denne mikrobølgestråling interagerer med mokekylerne i maden, men i modsætning til traditionel opvarmning af mad, hvorved varme overføres udefra og ind, så varmer mikrobølgeovne maden op indefra og udefter.

Al bølgeenergi skifter polaritet fra positiv til negativ for hver bølgecyklus. I mikrobølgeovne sker disse polaritetsskift millarder af gange i løbet af et enkelt sekund.

Atomer, molekyler og celler, som rammes af denne unaturlige elektromagnetiske stråling tvinges til at skifte polaritet 1 til 100 milliarder gange i sekundet. Der er absolut ingen atomer, molekyler eller celler i nogen som helst fødevare, som er i stand til at modstå en så kraftig, destruktiv virkning i et længere tidsrum.

Molekylerne i fødevarer har en positiv og en negativ side akkurat som en magnet har en nord- og sydpol. Af alle naturlige substanser med polaritet reagerer ilt indeholdt i vandmolekyler mest sensitivt.

Når disse mikrobølger genereret fra magnetronen bombarderer maden, får det de polære molekyler til at rotere, fordi de forsøger at stille sig på linje med de skiftende elektriske felter, som mikrobølgerne producerer. Hele denne agitation skaber molekylær friktion i vandmolekylerne, hvilket resulterer i hurtig opvarmning af maden.

Denne kunstige opvarmningsmetode forårsager også væsentlig skade på de omkringliggende molekyler og skader fødevarens cellevægge i et sådant omfang, at slutresultatet er en Frankenstein-fødevare, som er ukendt for mennesker og naturen.

Receptorerne i din tarm genkender sandsynligvis ikke en mikrobølgeopvarmet partikel som føde, men som et fremmed objekt, som forsøger at invadere dig. Dette resulterer i sidste ende i en undertrykkelse af immunforsvaret, som vil reagere på denne indtrængen.

Mikrobølgeovne påvirker dit immunforsvar negativt

Lægen Hans Hertel var den første videnskabsmand i 1990erne, som sporede sig ind på og udførte en undersøgelse over de påvirkninger på blodet og helbredet hos mennesker, der indtager føde opvarmet i mikrobølgeovne.

Denne lille, men velkontrollerede undersøgelse, som blev udført i Schweiz, afslørede chokerende resultater. Konklusionen var klar: Opvarmning af mad i mikrobølgeovne ændrer fødevarer, hvorved forandringer viser sig i deltagernes blod; ikke sunde forandringer, men derimod forandringer, som kan forårsage nedbrydning i menneskekroppen og ultimativt sygdom.

Otte deltagere blev udvalgt og indlogeret i det samme hotelmiljø i otte uger. Ingen rygning, ingen alkohol og ingen sex var tilladt for at kontrollere så mange variable som muligt. I intervaller på to til fem dage modtog de frivillige forsøgspersoner følgende fødevarevarianter på tom mave:

• Rå mælk fra en biodynamisk gård
• Samme mælk opvarmet på konventionel vis
• Pasteuriseret mælk
• Samme pasteuriserede mælk opvarmet i mikrobølgeovn
• Rå grøntsager fra biodynamisk gård
• Samme rå grøntsager opvarmet konventionelt
• Samme rå grøntsager, nu frosset og derefter optøet i mikrobølgeovn
• Samme rå grøntsager opvarmet i mikrobølgeovn.

Efter at de frivillige forsøgspersoner var blevet isoleret på resorthotellet, påbegyndtes testen. Der blev taget blodprøver fra alle deltagere lige før spisning.
Derefter blev der taget blodprøver med aftalte intervaller efter indtagelse af de ovenfor nævnte fødevarer tilberedt på forskellig vis.

Signifikante negative helbredsændringer blev opdaget i blodet fra de deltagere, som havde spist mad tilberedt i en mikrobølgeovn. Disse ændringer bestod bl.a. af et fald i hæmoglobinværdier og en forhøjelse af kolesterolniveauet.

Endvidere sænkedes niveauet af lymfocytter (de hvide blodlegemer) på kort sigt mere mærkbart efter indtagelse af mad fra mikrobølgeovn end efter indtagelse af alle andre varianter. Maden fra mikrobølgeovn nedsatte således deltagernes immunforsvar.
Industrien forsøger at skjule sandheden

Så snart Hertel offentliggjorde sine resultater, reagerede en magtfuld handelsorganisation, The Swiss Association of Dealers for Electroapparatuses, prompte. De gik til retten for at få udstedt et forbud mod Hertels udtalelser.

I marts 1993 blev dr. Hertel dømt for at ”blande sig i den fri handel” og fik forbud mod at offentliggøre sine resultater fremover. Men dr. Hertel står dog fast og har løbende kæmpet for at ændre denne beslutning. Han har kæmpet for sin sag hele vejen til den europæiske menneskerettighedskonvention.

Den europæiske menneskerettighedskonvention fastslog, at påbuddet fra retten i Schweiz i 1992 mod dr. Hertel, som forbød ham at informere om, at mikrobølgeovne er farlige for helbredet, var imod ytringsfriheden og var en krænkelse af Hertels rettigheder. I tilgift blev det pålagt Schweiz at betale kompensation til dr. Hertel.

Det er foruroligende, at industrien har forsøgt at forhindre, at denne information kom ud til den brede offentlighed. Et meget mere hårdtslående argument ville have været at levere beviser for, at mikrobølgeovne er sikre at anvende. Desværre er sådanne beviser ikke fremkommet.

Findes der uafhængig forskning, der beviser at mikrobølgeovne er sikre at anvende?

Jeg begyndte at undersøge bevismateriale for sikkerheden omkring mikrobølgeovne i 1999 og skrev en artikel herom i 2007. Fire år senere kan jeg stadig ikke finde beviser for, at mikrobølgeovne ikke skulle være skadelige at tilberede mad i.

Jeg vil igen opfordre dig til selv at efterforske dette emne, og skriv gerne i kommentarboksen nedenfor, hvis du er i stand til at finde bevismateriale, der frikender mikrobølgeovnene.

Derudover har mikrobølgeovns-industrien heller ikke formået at garantere, at de farlige mikrobølger forbliver inde i ovnen og ikke slipper ud i det omkringliggende område, hvor strålingen kan skade folk.

Mange færdiglavede retter til mikroovnen ligger i plastikemballage, som er designet til at kunne gå lige i ovnen, men forårsager opvarmning af mad i plastikemballage, at toksiner fra denne plastik overføres til maden og i sidste ende til dig?

Russerne har forbudt mikrobølgeovne

Efter anden verdenskrig eksperimenterede russerne også med mikrobølgeovne. Fra 1957 og frem til for nylig er deres forskning hovedsagelig blevet udført på Det radioteknologiske institut i Klinsk, Byelorussia. Disse følgevirkninger blev observeret af det russiske retsmedicinske hold (kilde: Mercola.com).

a. Indtagelse af mad tilberedt med mikrobølgeovn forårsagede en højere forekomst af kræftceller i blodet.

b. Den ustabile katabolisme (stofskifteproces) af mikrobølgemad ændrer de elementære fødesubstanser, hvilket fører til lidelser i fordøjelsessystemet.

c. Mennesker, der indtager mad fra mikrobølgeovne, viser statistisk højere forekomst af mave- og tarmkræft samt en generel nedbrydning af perifert cellevæv med en gradvis destruktion af vores fordøjelses- og ekskretoriske system.

d. Fødevarer, der bliver udsat for mikrobølger, har signifikant lavere næringsværdi gældende for alle fødevarer, som blev undersøgt, især:
- En formindskning af biotilgængeligheden af alle B-vitaminer, C- og E-vitaminer, essentielle mineraler og fedtnedbrydende substanser.
- En nedsættelse af de stofskifteaktiviteten i alkoloider, glukosider, galaktosider og nitrilosider (basale plantedele i frugt og grønt).
- En markant acceleration af strukturnedbrydelse i alle fødevarer.

Som resultat blev alle mikrobølgeovne bandlyst i Rusland i 1976. De blev dog tilladt igen efter Perestrojka.

Flere beviser for at mikrobølgeovne ødelægger næringsindholdet i fødevarer

En undersøgelse publiceret i The Journal of the Science of Food and Agriculture fandt, at når broccoli opvarmes i en mikrobølgeovn med lidt vand, forsvinder op mod 97 % af dens gavnlige antioxidanter. Til sammenligning mister dampet broccoli kun 11 % eller mindre af dens antioxidanter. Fenolforbindelser og glukosinolater blev også mindsket, mens mineralindholdet forblev intakt.

Endvidere har en skandinavisk undersøgelse af tilberedning af asparges vist, at mikrobølgebehandlingen forårsagede en mindskning af C-vitamin.

En undersøgelse om hvidløg har vist, at så lidt som 60 sekunders mikrobølgeopvarmning er nok til at inaktivere dets allinase, hvidløgets fornemste aktive ingrediens mod kræft.

Dr. Andrew Weil (en af de kendteste amerikanske sundhedsguruer) citerer en undersøgelse foretaget af Watanabe, som viser, at bare 6 minutters opvarmning i mikrobølgeovn omdanner 30 – 40 % af det vigtige B-12 i mælk til en inaktiv, død form, hvilket giver anledning til dyb bekymring.

En australsk undersøgelse viser, at mikrobølger forårsager en større andel af ødelæggende proteinomstrukturering end konventionel opvarmning.

Mødre og fædre, pas på, for opvarmning af modermælk i en mikrobølgeovn kan ødelægge de essentielle sygdomsbekæmpende stoffer, som beskytter din baby. Quan har fundet, at denne opvarmning forårsager tab af lysozym-aktivitet og antistoffer samtidig med, at det giver grobund for flere potentielt patogene bakterier.

Se Super Spar i Tarm (Danmarks Dyreste Butik)

Koncernen Skare Meat Packers

10 ton Dårligt kød på lager.

Hvad laver Tulip? Tryk her for svaret.

Glem ikke at ordet er frit - Tryk på linket.

 Indkomne Kommentarer til Svineriet

Send denne side til en Ven

Click here to send this page to a friend!

eXTReMe Tracker

 free stat counter

 

 free counters

Copyright © 1997-2014 - Bent Bay