Bilister på sommer dæk skyld i uheld!

Tusindvis af danskere med sommer dæk på bilen skøjter i øjeblikket rundt og er skyld i hovedparten af de trafikuheld, der sker i det glatte føre.

Ifølge Falck viser en rundspørge til Falcks redningsmandskab foretaget efter den seneste snestorm i februar, at det langt overvejende er bilister med sommer dæk på bilen, der kører galt og må trækkes op af grøften, når der er lidt sne på vejene.

Hos FDM vurderer man at en bil med sommer dæk bruger tre gange så mange meter på at bremse i det sneglatte føre som en bil med vinterdæk.

- Det er en forskel, der kommer bag på de fleste. Og i mange tilfælde kan bilen hverken bremse eller dreje, hvis man kører rundt på sommer dæk i det føre, vi har lige nu. Man kan godt køre med sommer dæk om vinteren, men så skal man ikke begive sig ud i sådan et vejr. Det gør mange bare alligevel.

 Det vil være en god idé at lave et forbud mod sommer dæk på sneglatte veje.

En lastvogn med flere hundrede smågrise forulykkede og smågrisene sprang rundt på motorvejen! Også en hel lastvogns læs kyllinger kørte galt. Tænk om det havde være 2 busser med mennesker! Sikke et helvede der var blevet. Når ikke chaufføren kan køre bil i snevejr, kunne han vel være ærlig og sige det! Var det virkelig nødvendigt at udsætte dyrene for dette?


Snevejr: Tusindvis af bilister har fået hjælp - 10. December 2012

Mens sneen og frosten dækker Danmark, er telefonerne brandvarme hos Falck og Dansk Autohjælp. Flere end 2000 bilister har således ringet efter hjælp mandag ved middagstid.

Det er dog helt utroligt med så mange dårlige billister i Danmark!


Dækfirmaer kimes ned

Sneramte bilister kimer dækfirmaerne ned. Der er nu flere ugers ventetid på at få skiftet til vinterdæk, og nogle dæktyper er allerede udsolgt. . Weekendens snefald har skabt telefonstorm hos de lokale dækfirmaer, der melder om flere ugers ventetid på vinterdæk.     (set i tidningen 30. November 2010)

Det er jo det samme hvert år. Ingen har hjerne nok til at forstå alvoren i vintertiden.


Danmark er snart det eneste land, hvor der ikke er krav om vinterdæk ??????

    
       Tyskland:
Tyskland har indført et lovkrav om at alle bilister skal køre med vinterdæk, når der ligger sne på vejene. I Danmark er der (endnu) ikke noget krav til dækkene om vinteren.
 
Sverige:
I Sverige skal køretøjer under 3.500 kg køre med vinterdæk mellem 1. december og 31. marts, hvis der er sne, is eller regn på vejen. I sidstnævnte tilfælde gælder det, hvis der er under 0 grader. Er der ikke tale om vintervejr på vejene, må man gerne køre med sommerdæk mellem mellem 1. december og 31. marts.
 
Norge:
I den norske færdselslov står der: "Når føret gør det nødvendigt, må et motorkøretøj ikke bruges, uden at hjulene er sikret tilstrækkeligt vejgreb ved hjælp af pigge, snekæder eller lignende". Det betyder i praksis, at man om vinteren skal køre med vinterdæk eller pigdæk, og at man bør medbringe snekæder.
 
Frankrig:
Det er ikke obligatorisk at køre med vinterdæk i Frankrig.
 
Østrig:
Fra den 1. november til den 15.april er det obligatorisk at have vinterdæk på alle fire hjul, når det er vinterføre. Det vil sige, når vejene er dækket af sne, slud eller is.


Der findes også dårlige vinter-bilister i andre lande - Se Her

 
PS: Webmaster har kørt bil siden 1958. Jeg har boet  9 år i Norge og Sverige.
Det største problem i Danmark er lovgivningen! Dernæst at mange Danskere ikke kan køre bil.
Mit forslag.

Dansk Moral: Bare jorden er hvid sættes alt snerydningsmateriel ind på at bekæmpe et par snefnug.

Denne maskine er en hver Snekæmpers drøm > Se Maskinen


Hvem er nu denne fede Idiot? Er han virkelig Dansker?

Se også "Skilte Junglen"


Send til alle som kører med Sommerdæk om vinteren:

Click here to send this page to a friend!

 susnet.se tjänster - statistik och besöksräknare utan reklam

eXTReMe Tracker

  Free counter and web stats

 free stat counter

 free counters

Copyright © 2014 Bent Bay