Scroll down for english information  

SIKKERHEDS-SELEN

Statistikken siger at hver femte personbilist ikke tager sele på.
Hver anden varevognsbilist gør det ikke.
Ingen voksne passagere på bagsædet af taxaer gør det.
Hvad er statistik?

 Det er, at hvis een kvinde ud af 10 er gravid, er alle 10% gravide

Ganske logisk!

1. Hvis du havner på hovedet i en grøft. Så hænger du fast i selen. Din vægt gør, at du ikke kan låse den op. Hvor er nu kniven? Den er jo ikke let at finde når man hænger der med hovedet nedad. Det begynder sikker også at lugte af benzin. Om et øjeblik springer hele lortet i luften.

2. Du kører i søen eller havnen. Så får du meget at tænke på. Du er godt klar over at du ikke kan åbne bildørene, inden at vognen er fuld af vand. Altså, Må du se at få åbnet dine vinduer, og eventuelt hjulpet dine medpassagerer (børn) fri. Jeg er næsten sikker på at det sidste du tænker på, er selen. Som tiden er gået kan man jo også ligeså godt drukne med selen på.

3. Du er måske en af dem, som holder rattet "klokken 10 minuter i 14". Du køre med sølle 30-40 km/t op i røven på en parkeret lastbil. Du brækker eller forstuver med 100% sikkerhed dine hænder eller håndled. Selv med sele på!
Hvordan skal du få selen af? Du kan bare sidde dér, og vente på en ny idiot kører op i røven på dig. Du kan som sagt også gå ud fra at der går ild i vognen. Færdig slut!

4. Med en fart på over 50 km/t frontalt sammenstød, eller møde med en solid mur, er der ikke hjælp i selen. Af alle de gamle vrag af biler, der er på vejene er de fleste så rustne, at selerne bliver flået ud af stolperne. Ikke engang et møde med ovenfor nævnte, i en ny bil, vil kunne holde dig i sædet.

5. Gør som de fleste, der ønsker at overleve bilkørsel - sæt selens lås i klemme under låret og for himlens og din egen skyld ikke i låsen.

6. Tænk dig om! Hvor mange gange tror du at folk  har overlevet en bilulykke uden den idiotiske sele? Det er trods alt bedre at blive slynget ud, og eventuelt overleve, end at blive stegt, druknet eller smadret til døde i sin bil.


7. Her ser du eksempel på den tid det tager at få selen af dit barn og dig selv. I dette tilfælde varede  det 10 sekunder for længe.