Title of your page


LYST-MORDER ?


Jeg var engang med på Ande-jagt, sammen med nogle meget  "dygtige"  jægere.
(Jeg er ikke selv jæger, men bane-skytte)!
Når jeg efter denne jagt hører Vildandens Sang er  jeg lige ved at græde!
Der blev skudt mindst 25 skud, ind i sivene, men kun 4 døde ænder blev fundet!
Hvor mange blev der mon såret, og ligger tilbage ?

 

VILDANDENS SANG

Til nordlige lande vi vildænder kommer,
og bygger om våren vort hjem for en sommer
en rede så lun af vor kærligheds dun
en rede så lun af vor kærligheds dun.
 
Og jeg er en vildand, der byggede rede
et forår, en aften, før solen var nede,
en rede så lun af vor kærligheds dun
en rede så lun af vor kærligheds dun.
 
Om sommeren fik vi de dejligste unger,
de pipped´ af glæde med hjerte og lunger,
en rede så fuld, af det dejligste kuld
en rede så fuld, af det dejligste kuld.
 
Vi svømmed´ en aften, hvor sivene skjuler,
da lød der et skud, og så peb det med kugler,
en verden i fred, måtte flygte af sted
en verden i fred, måtte flygte af sted.
 
Min mage blev ramt, og så rødmede sivet
Jeg råbte til ungerne "flyv nu for livet"
En rede så fuld af det dejligste kuld
En rede så fuld af det dejligste kuld.
 
Min vinge er svag, en min vilje til livet
Skal endnu engang bygge rede i sivet
en rede så lun af vor kærligheds dun
en rede så lun af vor kærligheds dun.

Hver tiende unge kortnæbbede gås bliver såret af hagl i hver jagtsæson, og hver fjerde danske edderfuglehun har hagl i kroppen fra tidligere anskydninger. For hver gang der nedlægges to gråænder, flyver én videre med hagl i kroppen. Da der årligt nedlægges 700.000 gråænder, betyder det, at 350.000 gråænder årligt anskydes

Kære Jæger.
Tænk dig om, inden du skyder ind i sivene. Vær sikker på at du rammer dit mål. Vent med at drikke, indtil du er færdig med jagten.
At skyde en And, der har "børn", er som at skyde sin kone, der har dit eget barn i vuggen. Tænk på det, næste gang du fyrer den af !

 

15. februar 2003. Jægerne terroriserer Omø og dens beboere
Det handler om ulovlig jagt, dyremishandling og letsindig omgang med våben. Jægerne kører rundt i deres biler og skyder ud af vinduet, siger flere anonyme vidner, der ifølge Sjællands Tidende ikke tør stå frem, pga. repressalier fra jægerne !!!

Når jægerne færdes på øen har de altid et ladt gevær i bilen, og de har flere gange ramt husene på øen, de fanger gæs, og skærer deres vinger af, og sætter dem ud i mosen så de med deres kalden, kan lokke andre Canada-gæs til, - jægerne ligger så i skjul og skyder og myrder løs når gæssene slår ned.

Der er også blevet sat krager ud, der har fået vingerne skåret af, som lokkemad for andre artsfælder. Det er det værste jeg har set, udtaler en af øboerne, da kragerne med de afhuggede vinger skreg.

Der er også vidner til mange andre grimme ting, f.eks. har jægerne aflivet en kat der var gået i en fælde, - i stedet for at køre den til aflivning, blev den sluppet løs i tusmørket, - katten blev kun skamskudt, og der måtte en større jagt til for at afslutte drabet !!

Formanden for Omøs jagtforening Lars Iversens eneste kommentar er: "Man siger så meget herovre" og han ønsker ikke at kommentere de øvrige hændelser.

Henvendelser til politiet har ikke ført til noget, fortæller flere øboere samstemmende, og politiet siger at jægerne skal tages på fersk gerning for at en sag kan rejses, ellers er det påstand mod påstand i retten.

Da det ikke hjælper at klage til politiet, selvom det har stået på i mange år, - så klagede øboer Jane Pedersen i forbindelse med skamskydningen af katten til teknisk forvaltning, men heller ingen der reagerede.

Og sådan er sagen låst fast, jægerne kan bare fortsætte den grove dyremishandling og skyderierne på må og få, - år efter år !! ingen myndigheder vil gøre noget alvorligt ved det.

Det er en misforstået lovgivning, der ikke i denne sag vægter vidnernes udsagn højere end jægernes, der bare fortsat kan te sig som de vil, og terroriserer øens andre beboere og dyr, - de kan jo sagtens nå at fjerne beviserne, inden politiet kommer derover med færgen flere timer efter, - (hvis der er nogen der tør ringe), DET DUR SIMPELTHEN IKKE !!!

Har du Jagttegn? Kan du skyde som manden på denne film?    Tryk Her.

I Danmark bliver der hvert år anskudt mange hundrede tusinder dyr i naturen, med alle de lidelser det indebærer, f.eks. bortskudte ben og vinger og senere en smertefuld død af sult, derfor er det jo frygteligt at jægere i dag kan tage jagttegn uden at bevise, at man kan ramme plet. Men det er flot at være jæger !

Man er virkelig en fantastisk mand når man går rundt med et gevær.


Mere dyrplageri.

Elsker du synet af dette ?


 Back to Index     Tilbage til Index  

Send this page to your friends

Click here to send this page to a friend!

 susnet.se tjänster - statistik och besöksräknare utan reklam

eXTReMe Tracker

 free stat counter

free counters

Copyright © 1997-2015 - Bent Bay