Krutloven og andet!

Fyrværkeri kan købes, men må ikke transporteres eller opbevares!

Private må kun opbevare fyrværkeri svarende til 1,5 kilo NEM, men i  butikkerne er det muligt at købe batterier med op til 3 kilo NEM.

Den nye fyrverkerilov betyder at forhandlerne sælger batterier og fyrværkeripakker med så meget krudt, at forbrugeren nok må købe det, men må ikke transportere eller opbevare det.

Folketingsmedlem Jens Chr. Lund (S) mener, at det kan komme til at betyde ændringer i Fyrværkeriloven.   Mener han Mener?

Nu skal der muligvis nedsættes et udvalg på omkring 20 gamle senile pensionerede folketingsmedlemmer, som man formoder at kunne få den nye lov i hus inden næste Nytårsaften. (Red)

Hvem sagde at danske love er åndsvage og dårligt sammensatte?


Fyrværkeri koster snart en bøde! Mindste bøde er på 2.000 Kr.

 

Hvis du har fyrværkeri til overs efter nytårsaften, så er det nu, det skal fyres af. Hvis du venter til den 6. januar, er det nemlig forbudt at bruge det.

Den stjerneklare himmel var mange steder fraværende nytårsaften, og det afholdt nogle fra at få fyret alle romerlys, heksehyl og raketter af.

Men fra 6. januar er det ulovligt at sætte tændstikken til helt almindeligt fyrværkeri. For nylig strammede et enigt folketing nemlig reglerne på området. Og det betyder bl.a., at man kun må affyre nytårsskyts fra 1. december til 5. januar. Gør man det alligevel - og bliver politiet opmærksom på det - så koster det en bøde.

Ifølge en skrivelse fra Rigsadvokaten skal bøden som udgangspunkt være på 2000 kroner - men det kan variere alt efter hvor grov overtrædelsen er. Senere på måneden kommer der et bødekatalog, som præcist angiver sammenhæng mellem et fyrværkerilagers størrelse og bødens størrelse.

Fra 6. januar til den 30. november er det kun uddannede festfyrværkere, der må anvende fyrværkeri.

Det er de dårligst stillede der køber mest fyrvækeri, ved hjælp af socialhjælp?

Husk at aflevere det krudt, du har købt i dyre domme - på Genbrugsstationen!


Mange hunde er meget bange for fyrværkeri.
For dem er nytårsaften frygtelig.
 
Man kan gøre meget for at det skal blive lettere for hunden.
Gå en lang tur med hunden om formiddagen. Helst i en hundeskov, eller et sted hvor den kan løbe frit rundt, og møde andre hunde. Formiddagens mange indtryk gør den træt og mere afslappet om aftenen. Når de første brag lyder, så virk ekstra glad. Tal muntert til hunden, som om de der brag er noget ganske naturligt. Hunden betragter dig som sin leder, og hvis lederen virker nervøs, så er der jo for alvor noget at være bange for. Derfor skal man aldrig ynke hunden.
 
 
Denne Hund gemmer sig Nytårsaften.

OM NYTÅRS SKYTS..

Hvordan er det i din kommune? Er der Politi ?
Måske, men man ser dem aldrig ude for at fange de unge mennesker der skyder Nytår ind i 11 måneder og efter 6. januar.  Ej heller synlige på vejen. Hvordan mener du loven er? Hvorfor sælges Nytårsskyts længe før Nytårsaften? Er der virkelig ingen som kan få lavet om på det? Vi kan nok ikke kræve forbud mod raketter, men en bestemt tid hvor det må sælges. Hvorfor skal ungerne have lov at skyde lortet af i hele Julen, til stor ulæmpe for vore Hunde?  Hvor er forældrene til disse børn?
Hvad skal der til, for at få  kommunen eller  måske regeringen til at lave en lov om det? De laver jo love om alt, som ikke er noget værd. Men en lov om fyrværkeri var måske noget de kunne finde ud af. Er du hundeejer kender du jo problemet. Har du nogle forkælede børn, der får lov at skyde Nytåret ind i 14 dage, før  den 31.12 skulle du ændre lidt på opdragelsen. Men... Du er måske en af dem, der ikke kender kalenderen, eller normal opførsel?
 
Bent Bay (red.)

 

 Maude fra Sverige skriver: Mycket viktigt läs detta!

Jag vill härmed varna för fyrverkerismällare. Inte bara att ljudet av dessa eländiga fyrverkerier skrämmer hundarna. För snart 2 år sedan dog min storpudel, endast 7 månader gammal. Jag skulle ut med mina två hundar. Medan jag tog på mig mina kläder släppte jag ut dem i trädgården. När jag kikade ut genom fönstret såg jag att min pudel hade något rött i munnen. Jag öppnar ytterdörren o kallar in båda hundarna. Efter ca 15 minuter hör jag något som dunkar i köket. Det är min Kasper som ligger o krampar på golvet. Jag blev livrädd o försökte få kontakt med honom o samtidigt ringa till djursjukhuset. De trodde att det var ett epilepsianfall o det räckte om jag hörde av mig på måndagen igen (detta var en lördag). Han slutade att krampa efter någon minut (kändes som en evighet). Men började ganska snart igen. Slängde mig på telefonen igen o de tyckte jag skulle komma in med en gång. De frågade om han ätit något särskilt, men jag kunde inte komma på något just då. Innan vi hinner komma iväg till sjukhuset så får han 4 krampanfall med bara någon minut mellan varje. Under det sista så kräks han o kissar o bajsar på sig. Det var så hemskt, det finns inte ord för det. När han har slutat så virar vi in honom i en filt o springer ut till bilen. Då ser jag något rött som ligger i trädgården. Tar med mig det i farten och ser att det är en fyrverkeripjäs. Vägen till sjukhuset kändes som 100 mil. Jag försökte få kontakt med Kasper men ingen respons. När vi kommer fram så konstaterar de att han är död! Det var så hårt. Jag kunde inte sluta gråta. Jag gav dem fyrverkeripjäsen och sa att han hade tuggat på den. De tog med sig den till labbet, o när hon kom tillbaka sa hon att Kasper hade fått i sig Bariumsalt som den innehöll. 1-15 gram räckte för att han skulle bli förgiftad. Livet är hårt ibland, jag kände att det var mitt fel för att jag hade släppt ut honom i trädgården medans jag gjorde mig klar!!! SÅ TÄNK PÅ DETTA.....det ligger ju faktiskt kvar smällare långt efter nyår!!!

 


Angst for fyrværkeri

Nytårsfyrværkeri varer i dag det meste af december og ind i januar, desuden affyres der fyrværkeri sankthansaften og ved mange almindelige festlige lejligheder.
Desværre er det ikke alle, der sætter lige stor pris på fyrværkeriet. Nytårsskyderi kan gøre december til et rystende mareridt for mange hunde.
Har man en hund, der er bange for raketter og heksehyl, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at hunden er nervesvag. Også blandt jagthunde og andre skudfaste brugshunde finder man hunde, der reagerer mere eller mindre kraftigt over for lyden af fyrværkeri. Nogle hunde reagerer kun på enkelte lyde under fyrværkeriet, mens andre er skrækslagne ved enhver form for skrald og brag i gadebilledet.

Angst kan sprede sig
Angsten kan opdeles i den generelle angst og den specifikke angst. En hund, som har en generel angst, er bange for mange forskellige ting og virker usikker i flere forskellige situationer. Dette er ofte en hund, som ikke har haft den bedste baggrund. Det kan enten være genetisk, en for dårlig prægning, for lille socialisering eller en for usikker opdragelse. Er hunden kun angst for en bestemt ting, har den en specifik angst over for denne bestemte ting. Dette er opstået som en tillært angst. Det kan for eksempel være en hund, som er bange for nytårsfyrværkeri efter en nytårsaften, hvor den var på gaden, medens der blev skudt noget af i nærheden af den. En specifik angst,om ikke behandles, kan brede sig til flere og flere ting. Det vil sige, at hunden, som blev bange for et stort brag bliver bange for mindre brag, nogle hunde bliver også bange for lyden af fyrværkeri på lang afstand eller i radioen. Angsten kan også forbindes til krudtlugten, lysglimt eller andre synsindtryk.

Behandling
Behandlingen af en hund som er bange for lyde, starter med at gennemgå hundens adfærdsprofil. Er hunden stresset eller underaktiveret, er det en blid hund, er den nervøs eller er det en dominerende hund? Her undersøges også, hvilke lyde og på hvilket lydniveau hunden bliver bange, samt hvilke andre ting hunden er bange for, hvornår angsten er startet og under hvilke omstændigheder. Angsten er ofte begyndt under en nytårsfest. Det kan også betyde meget for hunden, hvis ejeren har fået spiritus. Selv lidt alkohol ændrer vores kropssprog og kan gøre nogle hunde mere usikre. En nervøsitet, der ofte forstærkes, hvis hunden bliver trøstet. Nogle hunde er bare blevet lidt forskrækket, men bliver så endnu mere bange, når de trøstes. Helt galt kan det gå, når klokken slår tolv, og hunden partout skal se raketterne. Selv om meningen er velment, er den langtfra gennemtænkt.

Grænser skal flyttes - ikke overskrides
Lydterapi spiller en central rolle i denne behandling. Lydterapi kan enten være med lydbånd eller lyd- CD'er. Ud fra forskellige lydbånd og lyd-CD'er findes de lyde, som hunden er bange for. Når man arbejder med lyde indstilles lydstyrken, så hunden ikke er bange. Lydstyrken øges efterhånden. Det er vigtigt, at man ikke øger lydstyrken samtidig med, at det mørkner. CD-lydene er mere autentiske end båndlydene, derfor anvendes båndlydene til de hunde, som er for bange til at starte på CD-lydniveauet. Heksehyl høres bedst på CD. Lydene afspilles nu samtidig med, at ejeren aktiverer hunden med forskellige former for øvelser. Lydene skal altid afspilles på så lavt et niveau, at hunden ikke reagerer. Man kan sige, at de skal afspilles på det niveau, hvor hunden er lige ved at reagere. Hunden må aldrig blive bange under selve behandlingen. Det drejer sig om at flytte grænser - og ikke om at overskride dem. Når lydene er afspillet een gang med aktivering, gentages samme lydniveau 10 gange uden aktivering. Derefter hæves lydniveauet lidt og det hele gentages, indtil lyden er så høj som muligt. Viser hunden lidt angst, sænkes lydstyrken lidt. Bliver hunden meget bange, starter terapien forfra. Undervejs i behandlingen skal hunden have belønninger (det er oftest godbidder), og på den måde vil lydene efterhånden forbindes med noget behageligt. Ved at arbejde med hunden, undgår ejeren også at påvirke hunden, når fyrværkerilydene kommer. Ejeren må nemlig hverken blive nervøs for hundens reaktion, blive forskrækket eller trøste hunden. Straf er dog lige så forkert som trøst, idet lydene da vil forbindes med noget negativt. Derfor er det vigtigt, at behandlingen er sjov og afslappet, og øvelserne skal gentages løbende. Lydterapien afspilles først i hundens normale omgivelser ved dagslys, senere om aftenen. Lydterapien afspilles først inde senere ude. Er hunden bange for lysglimt, trænes hunden i lydterapi samtidig med, at der anvendes blitz. Når hunden efterhånden har vænnet sig til lydbåndene og CD'er, skal man opsøge de autentiske lyde, som hunden er bange for. Start med knaldpistol på lang afstand, den giver også krudtrøg. Det er nødvendigt med en medhjælper, og man må ikke gå for hurtigt frem. Ligeledes er det som altid vigtigt, at man placerer sig mellem hund og fyrværkeri, da man på den måde virker som en fysisk og ikke mindst psykisk form for beskyttelse. Lyd-CDén kan fås hos H.C. Distribution, www.auritus.dk, og kan kun bestilles via deres hjemmeside.

Nytårsaften:
Du mindsker risikoen for at få en angst hund ved at:
• Tage familie og hund med til et roligt sted ude på landet uden fyrværkeri eller få hunden passet på landet.

• Undgå at fyre bordbomber af eller affyr dem i et rum, hvor hunden ikke er.

• Undgå raketter for tæt ved huset. Aftal eventuelt dette med naboerne og deres børn.

• Vær sammen med din hund og giv den tilbud om et roligere værelse.

• Træk gardinerne for vinduerne.

• Tag ikke hunden med ud klokken 24.

• Lad ikke hunden gå uden snor nytårsaften.

• Nytårsaften gives den sidste gåtur tidligt på aftenen og så igen næste morgen, når der er ro igen.

• Giv hunden rigelig motion og mental aktivering. Det kan gøres både dagene inden og selve nytårsaften.

• Trøst og ynk ikke hunden, hvis den bliver bange.


Angstdæmpende medicin
Er tilvænningen ikke nok, kan man underbygge med angstdæmpende medicin. For nogle hunde er håndkøbspræparater nok. Her kan for eksempel gives:

• Baldrian 10 - 20 mg valerianerod/ kg: 3-4 gange daglig.
• BIO-Nytårsangst - Blomsteressenser og homøopati:
• 5 dråber 2 gange daglig til små hunde
• 10 dråber 2 gange daglig til mellem store hunde
• 15 dråber 2 gange daglig til store hunde
• Dråberne kan evt. gives flere gange daglig
• Dosis kan øges og de kan gives ekstra dosis f.eks. nytårsaften

Nogle hunde har brug for mere angstdæmpende medicin. Dette kan fås i samråd med dyrlægen. Under behandlingen er det vigtigt, at hunden får en angstdæmpende medicin, som ikke sløver og ikke nedsætter hundens indlæringsevne. Det vil sige, at hunden kan få dæmpet angsten i hele december måned, og herved vænner den sig til nytårsfyrværkeriet. Der anbefales altid adfærdsterapi sammen med dosering af angstdæmpende medicin.

Lystmordere bruger krudt og kugler året rundt - Se denne morder-side!

Send this page to your friends

Click here to send this page to a friend!

 susnet.se tjänster - statistik och besöksräknare utan reklam

eXTReMe Tracker

 free stat counter

 
 free counters

Copyright © 1997 - 2015 - Bent Bay