Dorrit West også med i skandale i De Gamles By

Det er ikke første gang, Strandvængets leder Dorrit West er blevet kritiseret for forholdene på et plejested, hun havde ansvaret for.

Ifølge nyhederne.tv2.dk og TV 2 Radios oplysninger var Dorrit West i 2003 vicedirektør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, og dermed øverst ansvarlig for behandlingen af de ældre i De Gamles By, da en sag om omsorgssvigt på stedet begyndte at rulle.

Dengang nåede Dorrit West selv at sige op kort før kommunen ville have fyret hende. Alligevel blev hun altså ansat som forstander på Strandvænget.

Socialdirektør i den nuværende Region Syddanmark, Anders Møller Jensen, ansatte Dorrit West i forstander-stillingen på Strandvænget. Men han ønsker ikke at udtale sig til TV 2 Radio om sagen.

I sagen om plejehjemmet Slottet var der også tale om dårlig behandling af en af samfundets svageste. En pårørende til en 80-årig, mandlig beboer blev mistænksom og satte derfor overvågningskamera op på hans værelse.

Optagelserne medførte, at det faste personale blev udskiftet med vikarer, og video-afsløringerne fulgte i foråret 2003.

Billederne viste ifølge BT's afsløringer dengang blandt andet, at den 80-årige fik fordærvet sondemad.

Når han skulle vendes i seng, løftede plejere ham i arme og ben, så han klagede af smerte. Hygiejnen var også problematisk, personalet skiftede sjældent handsker og brugte bleer blev smidt på gulvet. Han fik desuden serveret fordærvet sondemad, så han var syg af mavesmerter i et døgn.

Kravet om fyringer i administrationen voksede med afsløringerne, og da kommunen satte en advokat på sagen blev både forvaltningens administrerende direktør Bo Andersen og vicedirektørerne Dorrit West og Lau Svendsen-Tune fritaget for tjeneste den 29. maj 2003.

Ifølge interne notater fra Københavns Kommune, som B.T. dengang fik fat i, stod Dorrit West til at blive fyret, men hun nåede imidlertid selv at sige sin stilling op den 9. juni. Den 22. juni blev forvaltnings-direktøren fyret som følge af sagen.

Alligevel fortsatte Dorrit West altså sin karriere, og fik i januar 2005 jobbet som forstander på bostedet Strandvænget ved Nyborg, der huser 158 stærkt udviklingshæmmede.

Dorrit West er 52 år og uddannet sygeplejerske og har en sygeplejefaglig diplomuddannelse.

Før hun blev vicedirektør i Københavns Kommune var Dorrit West forvaltningschef i Tommerup Kommune på Fyn. Hun har desuden en master-grad i Public Management og konfliktmægling.


Fortvivl ikke - tror du ikke den slags svineri findes mange  steder?

Jo flere titler og uddannelser, des dummere!  Men det er jo nok så almindeligt i Danmark!
Hvorfor er det kun de dummeste der har lederstillinger og højeste løn? 


Hvilken uddannelse har en Redaktør og hans håndlangere? Svaret er her!

Webmaster kommer aldrig på plejehjem eller sygehus i Danmark.  Så vil jeg hellere dø i fængsel!

Dette foto blev taget i arbejdsværrelset på en Pensionering Resort i North Lakes. Kurset var
"Hvordan forebygge Alzheimers." Projektet med dagen var, "For at holde dit sind i arbejde, forsøg at skabe noget fra din hukommelsen."

This photo was taken in the Craft Room at a Retirement Resort in North Lakes
The course was "How to Prevent Alzheimer's."
The Project of the Day was,
"To keep your mind working, try to create something from memory."


Send to Friends
Click here to send this page to a friend!

Visitors online:  
free counters
This ´FLAG´ Counter is activated / Denne ´FLAG´ Tæller er  aktiveret  - 28. March 2011

 

Copyright © 2010 Bent Bay