Her kan du se hvor meget man bliver snydt så fedtet driver ho ho  !

En and på tre kilo vejer kun det halve, når den er stegt. Allerede under optøningen forsvinder de første 13-14 pct., og det skyldes blandt andet, at slagteriet nedkøler ænderne i vand. Det svarer til pumpning af hamburgerrygge, siger fødevareekspert, der kalder vægtforøgelsen for snyd.
24 timers optøning i køleskabet og to-tre timer i ovnen ved 170 grader.

Sådan lyder opskriften på en effektiv slankekur for en svømmefugl af racen Anas platyrhynchos dom, bedre kendt som den landand, der ender på hundredtusindvis af julepyntede, danske middagsborde om et par uger.
Køber man en frossen and på tre kilo, optør den og steger den i ovnen, vejer den kun cirka det halve, når den skal serveres. Det viser et forsøg, foretaget. 17 frosne ænder blev indkøbt i 17 forskellige supermarkeder og discountbutikker, hovedparten af dem var danske landænder af Peking-racen, men der var også franske Berberi-ænder iblandt.
Anden, der skrumpede mest, var en dansk landand, købt i Dreisler Storkøb og produceret af Gern Fjerkræ. Den vejede 3.000 gram i frossen tilstand, men under optøning og stegning mistede den 1.600 gram - altså mere end halvdelen af sin vægt.
I den anden ende af skalaen lå to franske berberi -ænder, købt i Super Spar og Netto, som blot mistede godt en tredjedel af deres vægt.
sidste uges testede kvaliteten og smagsoplevelsen
ved de 17 ænder, var det ligeledes en udenlandsk and, der vandt, nemlig en tysk and fra Aldi.
Den klarede sig også godt i vægtkonkurrencen. Selv om den kun vejede 2.400 gram på købstidspunktet, var der efter stegning mere kød tilbage på "tyskeren" end på et par af de danske 3.000 grams landænder. Kiloprisen på den færdigstegte tyske and var således nede på 30,25 kr., mens den på en Luksus Landand fra ISO var helt oppe på 93,50 kr.
 

Hallo - Tryk på linket her under....Du vil blive med på en lille danse-rejse med en And til forskellige lande.

Hello - go to this site and select your destination ... you will be treated to a lively dance courtesy of Rail Europe.

Send this page to Friends

Click here to send this page to a friend!

Visitors online:  

Free counter and web stats