Smadrede bilrude og reddede varm hund

Tirsdag d. 12. jul. 2011 kl. 07:36 af nabr for TV 2 Nyhederne

En tilfældig forbipasserende tog i går affære, da han opdagede en hund, der var efterladt i en varm bil i Nakskov. Bilen var parkeret i solen, og ejeren havde ikke rullet vinduerne ned, skriver Folketidende.

Derfor smadrede den forbipasserende ruden i bilen og tog den varme hund ud. Forinden havde personen dog for­søgt selv at finde frem til ejeren af bilen ved at spørge alle i en opgang, som bilen holdt i nærheden af, men ingen kendte til ejeren eller hunden. Personen havde desuden også ringet til politiet, inden ruden blev smadret.

Politiet vil nu kontakte bilens ejer, som kan blive sigtet for at overtræde dyreværnsloven.

Politihunde døde i for varm bil

Tirsdag d. 28. jun. 2011 kl. 15:44 af Sune Jørgensen, sujo@tv2.dk

I London fandt to politibetjente to kollapsede politihunde i en privatbil. Hundene var døde, fordi de i sommervarmen havde befundet sig i bilen alt for længe. Det skriver BBC.

"Selv når det bare er 22 grader udenfor, kan det blive op til 47 grader varmt i en bil i løbet af 60 minutter," siger en talskvinde fra den britiske dyreværnsorganisation, RSPCA.

I løbet af de seneste par dage har der været hedebølge i Storbritannien med temperaturer omkring 30 grader. Derfor har RSPCA advaret folk om at efterlade hunde og andre dyr i uventilerede biler.

Trist hundetræner

De to hunde befandt sig i en privatbil på et polititræningscenter i den sydøstlige del af London. Efter at hundene blev fundet, blev de straks taget til en dyreskadestue, men de stod ikke til at redde.

Træneren for de to politihunde har efterfølgende modtaget behandling på hospitalet, fordi han har fået en skade i hånden.

Det er uvist, hvad der sket med træneren, men ifølge politikommissæren hos det lokale politi er træneren "meget trist" over det, der er sket.

21. Juni 2005
Drak øl mens hunden stegte ihjel!
Politiet anslår, temperaturen var 50-60 grader inde i kabinen, hvor hunden led i mere end 4 timer. Imens sad ejeren på værtshus. Han ænsede ikke sin hund mens han slukkede sin tørst i fire timer 50 meter fra hans bil. "Det koster mig ægteskabet" siger den 50-årige, som højest får en bøde for overtrædelse af dyreværnsloven. Det er sørgeligt at man som hundeejer er så ligegyldig.
Det er utroligt billigt sluppet! Kan det virkelig være rigtigt at man offentlig kan myrde sin hund og ikke få straf? Er et mord ikke et mord?
Uanset lovgivningen, burde der være skrappere sanktioner for en sådan form for dyremishandling!

 

 

Sådan redder Du menneskets bedste ven !

Er en hund lukket inde i en bil på en varm sommerdag har du lov til at gribe ind! Men læs disse 5 gode råd inden du gør det.

1. Ring til Politiet eller Falck. Dyrenes beskyttelse har en aftale med Falck, hvor de betaler dem for at redde dyr i nød.

2. Du må handle i nødværge. Vuderer du at hunden vil dø, inden Politi eller Falck vil kunne nå frem, må du selv skaffe dig adgang til bilen. Der vil være tale om at du handler i nødværge.

3. Begræns Skaderne. Det er vigtigt at du skaffer dig adgang til bilen på mindst ødelæggende vis. Det betyder at du knuser den mindste rude for at komme ind og gør det så nænsomt som muligt.

4. Skaf vidner. Vælger du med magt at skaffe dig adgang til bilen, vil du kunne få et erstatningskrav for skaderne. I den situation vil det være dit ord mod ejeren af bilen, at hunden var i livsfare. Skaf dig derfor vidner der kan bekræfte, at hunden var døden nær.

5. Anmeld ejeren til politiet.  Vælger du selv at befri hunden, bør du stadig kontakte Politiet, da der vil blive tale om en dyreværnssag. Det betyder, at ejeren af hunden kan blive straffet for vanrøgt.

 

 

11. juli 2006
Hunde dør på bilferie.

Skal hele familien med på turen? Også hunden?
Men det er misforstået dyrevenlighed og får hvert år dødelige konsekvenser, lyder kritikken.
Hunden parkeres nemlig i de solvarme biler
Når Familien Danmark kører solvarme biler, mens resten af familien hygger sig på stranden og i forlystelsesparker. Og det holder hunden ikke til, advarer Jan Nielsen, direktør i Dyrefondet.
- Vi må desværre konstatere, at antallet af lidende hunde i biler er steget de seneste år. Bare op til sidste weekend havde vi fem tilfælde, hvor afkræftede hunde blev reddet ud af solvarme biler, fortæller han.
Alle fem hunde overlevede med nød og næppe, men det er langt fra altid, at hundene er så heldige. Sidste år fik Dyrefondet fem indrapporteringer om hunde, der mistede livet efter kollaps i biler.

Hvorfor helvede tager man sin hund med i bilen? Kommer den også med i Tivoli eller på en strøgtur. Hvor er det tankeløst af ejeren.

Vi så det engang på Bakken!!!

Solen var ikke fremme lige på det tidspunkt vi kom, men der så ud til meget varmt vejr, så jeg blev lige stående og Bent gik ind og tilkaldte en der kunne kalde manden op i højtaler.Var han ikke kommet, vi kunne se solen var ved at titte frem, tja så var hans rude røget. Han tog hunden med, for vi blev stående så han ikke lavede det samme igen når vi var ude af syne! Tåber er der mange af, Hunden havde da haft bedre af at være hjemme. At det kommer til at koste ham ægteskabet som han skriver denne undskyldige (idiot) er mig lige meget, han er ikke værd at samle på! Jeg bliver så harm hver gang mennesker der har dyr ikke te´r sig som ansvarlige! Hvad skal de dog have dyr for når de er som de er? Der skulle kørekort til at have dyr efter min mening! Så får han en lille bøde, nej altså det er for groft, og så går der vel ikke længe før han får en ny hund? En slags Kørekort til hunde ja tak! Ja som du skriver det er meget meget sørgeligt at hundeejere er så lige gyldige og slet og ret dumme! Bent jeg er glad for at vi er så mange der kan råbe op for de kære dyr, for jeg tror der bliver flere og flere.

gitte-j@privat.dk


  

Bands i skogen – svalt till dödsTävlingshunden plågades ihjäl Den nioåriga greyhounden Lucy var framgångsrik kapplöpningshund på Irland innan hon kom till Sverige. Sina sista månader i livet tillbringade hon hos en fodervärd, som påstår sig ha avlivat hunden hos veterinär. Men Lucy dog i skogen – fastbunden vid en gran.
När hunden hittades satt kopplet högt upp – Lucy hade förgäves kämpat för att ta sig loss..
Kennelägaren Carina Wallberg, 49, grät när hon fick se bilden på sin döda hund. ”Jag blir både ledsen och förbannad när jag tänker på Lucys öde”, säger hon.

Hunden Lucy tvingades lida i två veckor


GÄVLE. Hunden Lucy, 9, bands i skogen och lämnades att dö.
Hon hittades av en skogsflanör och troddes vara skjuten.
Men obduktionen visar att hunden gått en hemsk död till mötes.
– Den troliga dödsorsaken är uttorkning efter vätskebrist. Hunden kan ha levt i en till två veckor, skriver veterinären Katinka Belák vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).
Vem som bundit Lucy i skogen är outrett. Kvinnan som var fodervärd, och hade Lucy vid tidpunkten, säger sig inte ha med dödsfallet att göra.
– Jag vet inget om den döda hunden och har inga andra kommentarer, säger hon till Aftonbladet.

Rasar mot polisen

Trots att det gått drygt ett år har polisen inte slutfört utredningen om misstänkt djurplågeri.
– Vi har många prioriterade ärenden och hinner inte med allt vi borde, säger en utredare vid Gävlepolisen.
En av de protesterande är kennelägaren Carina Wallberg, 49, Älvkarleby, som formellt ägde Lucy, som hon köpt från Irland där hunden tävlat.
I maj 2007 lämnades Lucy till fodervärden som fått goda vitsord.

”Allt verkade bra”


– Jag hade en annan kennelägare med mig när jag överlämnade hunden. Allt verkade bra hos kvinnan som ville ha Lucy som sällskap till en annan hund. Vi hade sedan kontakt via e-post flera gånger och jag var senare dit med ett vintertäcke till Lucy, säger hon.
I november 2007 ringer kvinnan till Carina och berättar att hunden blivit sjuk och att hon tvingats avliva den med hjälp av en namngiven veterinär.
När Carina kontaktar veterinären slår han ifrån sig: ”Jag har inte avlivat någon greyhound.”

Såg bilden i tidningen

Några veckor senare ser Carina en bild i tidningen på en vit greyhound som hittats död, bunden i sitt koppel vid en gran i skogen inte långt från fodervärdens bostad.
– Jag såg direkt att det var min Lucy och blev helt knäckt. Kopplet hade åkt upp mot öronen vilket tydde på att hon försökt ta sig loss. Jag grät när jag såg bilden, säger Carina.


I Danmark findes der love om alt - men ingen til at håndhæve dem!
In Denmark there are a low for everything - but no one to maintain the low!

Send this page to Friends

Click here to send this page to a friend!
 
Visitors online:  
 
  Free counter and web stats
 
free counters
Copyright © 2011 Bent Bay