Kampen Mod HundeKampe og hundehandlerne

Muskelhunde.dk  tager meget skarp afstand fra Hundekampe, og deltager aktivt I kampen for at stoppe denne form for dyreplageri.

Hundehandlerne bærer en stor del af ansvaret for at mange danskejede muskelhunde, bliver misbrugt til hundekamp.

Hundehandlerne sælger ukritisk hvalpe til enhver der har penge, og et par af dem har endda solgt hvalpe til selvom vi sagde at hunden skulle bruges til kamp.

Det hele blev filmet med skjult kamera, og en del af det kunne du se på tv2 i "operation X om kamphunde"var personerne bag programmet, og det var modige medlemmer fra muskelhunde.dk, der købte hvalpe med skjult kamera. 

www.muskelhunde.dk har brugt flere år på at samle de oplysninger, programmet blev bygget på, men desværre har det ikke haft den store effekt.

Den blå avis bærer også en del af ansvaret for misbruget af kamphunde racerne, fordi de ukritisk lader hundehandlerne og andre svindlere annoncere. Selvom man kontakter DBA nægter de at fjerne annoncerne.

Hvis vi muskelhunde ejere ikke holder sammen og får gjort noget ved problemet, ender Danmark med at få et generelt forbud imod muskelhunde.

Som hvalpekøber kan du også gøre en indsats. Brug din sunde fornuft når du køber hund, og LAD VÆRE med at købe hvalpe fra hundehandlerne. De par tusinde du sparer på selve købet, mister du i sidste ende, fordi mange hundehandlerhunde ender med at blive aflivet, inden de fylder 2 år.

Der bliver spredt for mange elendige hunde med dårlig psyke ud til de forkerte mennesker.  

Pressetekst udkast til Operation X – Kamphund. 16. februar.

 

 

Med skjult kamera infiltrerer Operation X det miljø i Danmark, hvor kamphunde trænes og bruges til hundekamp. Den omfattende og ulovlige handel med kamphunde afdækkes og en kendt bagmand konfronteres.

 

Hundekampe er en grum form for dyrplageri, og derfor ulovligt. Men Operation X kan afsløre at hundekampe rent faktisk finder sted i dagens Danmark. Med redaktionens egen kamphund som dække trænger Operation X dybt ind i kamphunde kredse, og der bliver lavet aftale om en hundekamp. I stedet for at deltage i dyrplageriet konfronterer Operation X ejeren af den Pitbull som skulle kastes i kamp.

 

De mange kamphunde som er kommet til Danmark gennem de seneste år, er en god forretning for en række hundehandlere, som importerer hvalpene fra Østeuropa. Mange af hundene er syge og undernærede, andre er ulovlige Pitbulls. Ingen ved med sikkerhed, hvor mange af disse ulovlige hunde der findes i landet, men dyrlæger og dyreværnsorganisationerne kalder importen af hundehvalpene for dyremishandling.

 

De stærke kamphunde kan udvikle sig fra at være menneskets bedste ven til et farligt bekendtskab, hvis de kommer i hænderne på de forkerte mennesker. Det fik Leif Tornøe at føle. En efterårsdag i 2004 var han ude og lufte sin lille hund Bisser. På en sti mødte han en kvinde med to kamphunde. Den ene af de to kamphunde sprang på Leif Tornøe og hans lille hund. I 11 minutter kæmpede Leif Tornøe forgæves for sin hunds liv. Men hunden var ikke til at redde. Et øjeblik efter havde Leif mistet sin lille hund og fået bidt sit ene øre af. I dag er Leif Tornøe stadig mærket af episoden, og han går ikke på gaden, hvis der er hunde.

Hundekampe i Århus og Glostrup

 


Politiet i Århus og Glostrup har rejst tiltale for ulovlige hundekampe. Københavns Politi undersøger også forlydender om hundekampe

 


 13. jul. 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiet har konstateret ulovlige hundekampe i Århus og Glostrup politikredse. I Århus blev to hundeejere i april i år hver idømt 5000 kroner i bøde og fik konfiskeret deres to hunde. I september 2004 anholdt politiet den ene hundeejer ved en kamp i Gjellerup i Brabrand efter flere forlydender om hundekampe i det vestlige Århus.

Det oplyser justitsminister Lene Espersen (K) i et svar til Chr. H. Hansen (DF).

Glostrup Politi har rejst tiltale mod en hundeejer for mishandling af hunden. Desuden er ejeren tiltalt for at lade hunden deltage i hundekampen eller have planlagt det. Københavns Politi har ikke haft sager om hundekampe, men har undersøgt og undersøger forlydender om hundekampe. I syv politikredse har politiet rejst sigtelser for ulovlig handel med hunde, oplyser justitsministeren.

Hundekampe blev forbudt, da hundeloven i 2003 blev ændret. Desuden fik politiet større muligheder for at gribe ind overfor farlige hunde eller hunde med tegn på farlig eller skræmmende adfærd, påpeger Lene Espersen.

 

Her kan du læse om alle dyreplagerne:

http://www.alledyrsret.dk/

 

Hvorfor griber Politiet så ikke ind???  Vi har mange love - ingen til at håndhæve dem!

 

 

  Tilbage til Index

  Free counter and web stats