2. mar. 2006   

Et moderfår og dens lam måtte i tirsdags aflives efter at de var blevet angrebet af en løsgående hund.

En hundeejer gik tur med hunden i Oksbøl statsskovdistrikt ved Vejers, men havde valgt ikke at have hunden i snor.

I samme område går der en flok får, som bliver brugt som naturplejere i området. Fårene holder nemlig effektivt græsset nede.

Pludselig stak hunden af fra sin ejer og overfaldt et af fårene, som det bed så voldsomt at fåret måtte aflives, og efterfølgende måtte det nu moderløse lam også lade livet.

Det er lovpligtigt at have sin hund i snor og ejeren bliver nu sigtet for ovetrædelse af hundeloven, siger vagthavende ved Varde Politi til DR Syd.

Politiet oplever hvert år, at løsgående hunde stikker af fra deres ejer i sommerhusområdet ved Vejers.

- Hold din hund i snor, så kan mange ulykker undgåes, siger vagthavende ved Varde Politi til DR Syd.

Hunden, der gik amok, var af racen Siberian Huskey.

- Det sker af og til på landsplan at der bliver bidt dyr ihjel, men det handler lige så meget om, at løse hunde stresser dyrene i områder, hvor de ellers føler sig trygge. De bliver skræmte og forlader ders yngel, som så ligger frit tilgængeligt for ræve og andet, siger skovfoged Kim Klitgaard, Oksbøl Statsskovdistrikt il DR Syd P4.

- Alene det at hunden afsætter færd kan være nok til at stresse dyrene, der lever i naturen, siger han.

- Mange tror måske, at deres lille søde hund, da ikke kan gøre nogen skade, men færden afsætter de, og de har stadig rovdyrgenet i sig, og det vækkes hurtigt til live, siger Kim Klitsgaard.

 

Hundens lovpligtige forsikring skal nu betale erstatning for det tabte får!

Hvad sker der med ejeren af hunden? Selvfølgelig ingen ting!       Det er til at brække sig over. (red)

 

Ikke min Hundelort!

Nej til at ændre ansvar for hundelort. Justitsministeren vil ikke ændre på loven, så hundeejere får ansvaret for at lade hundelorte ligge på fortovet. Dermed risikerer grundejere stadig bøden. Folketingsmedlem Bjørn Medom Nielsen vil stillere "mere klart og præcist" spørgsmål. Så grundejere skal stadig være klar med skovl og pose for at fjerne hundelorte på fortovet. De kan nemlig stilles til ansvar for, at hundeejere ikke samler hundelorte op efter egen hund, og det har justitsminister Lene Espersen (K) ikke tænkt sig at lave om på. Det konstaterer folketingsmedlem Bjørn Medom Nielsen (S) efter at have modtaget svar fra ministeren på et spørgsmål om at ændre lovgivningen på området. For Lene Espersen mener ikke, at sagen skal løses af politiet, og derfor vil hun ikke gribe ind.  - Hun ser ikke den modsætning, der er i forholdet mellem de kommunale regler i 96 nye kommuner og politivedtægterne, siger Bjørn Medom Nielsen. Han mener ikke, at ministeren har svaret på det spørgsmål, han har stillet, for hun forholder sig ikke til, at grundejeren stadig risikerer at få en bøde for en andens efterladenskaber.


Se også: Levende hunde som agn.  &  Hunde i Bulgarien & Stramme halsbånd

Her kan du læse om alle dyreplagerne:

http://www.alledyrsret.dk/

Glem ikke at vi er i Bedragertiden


Free counter and web stats

Visitors online:  - right now


Send this page to Friends

 

Visitors online:  
 

Copyright © 2011 Bent Bay