..

Glædelig Jul fra De Grønlandske Hunde


Grønlandske Slædehunde

Jeg har set i dagens aviser (12. februar 2007) at Grønlandske slædehunde vanrøgtes mere og mere. Slædehunde sultes til døde, bliver smidt ud og overladt til sig selv. En slædehund med et brækket ben er jo ikke noget værd, så ud i kulden med den, hvor den så dør af kulde og sult.  Slædehunde som bidder i træksnorene, får tænderne slået ud med en hammer.

Grønland får et bloktilskud på cirka 3 milliarder kroner om året. Hvorfor skal disse lystmordere betales med vore penge? Og hvad gør så den danske statsminister?

 INGENTING ! ! !

Jeg er heldigvis ikke en Grønlandsk Slædehund.
 

Den 30. oktober 1998,  fik Grønland en Dyreværnslov, men hvad er den værd?

 

Man hører stadigvæk om hængte hunde flere steder i Grønland.

Se  ihjelfrosne Slædehundehvalpe. Se også en slædehund som har fået trukket tænder ud med en hammer.
Klik her!
 

En sørgelig beretning !

Slædehunde mishandlet til døde

Seksuelt misbrug kan ikke udelukkes i sag, hvor tre hunde er fundet tortureret til døde i Sisimiut i Grønland.

Tre hundelig er dukket op i den næststørste grønlandske by Sisimiut. De grønlandske slædehunde er ifølge grønlandsk politi blevet pint og torteret til døde, og politiet efterforsker nu sagen.

Hundene, som i går blev fundet tre forskellige steder i udkanten af byen, er blevet slået i hovedet og forsøgt kvalt med et reb. På den ene hund var tarmen trukket ud af endetarmsåbningen. Dyrlæge i Dyrelægeembedet Ilulissat Marit Holm har aldrig set noget lignende og betegner det som en grov overtrædelse af dyreværnsloven.

– Der er tale om med vilje at påføre hundene smerte, lidelse og angst. Jeg kan heller ikke udelukke, at dyrene er forsøgt sex-misbrugt, tilføjer dyrlægen.

Ifølge politiet tyder sporene på, at hundene er blevet bortført fra deres ejer til et øde sted, hvor de er blevet misbrugt. I Grønland står slædehunde ofte lænket udendørs, og derfor er det sandsynligt, at gerningsmanden har frigjort hundene for derefter at tvinge dem væk. Politiet mistænker en af de lokale indbyggere, da et af hundeligene er fundet i en container nær nogle boligblokke i byen.

Dyrlægen fra Ilulissat oplyser, at det er første gang i mange år, at en sag om hundemisbrug kommer frem i offentligheden. Til gengæld ser hun utallige vanrøgtsager.

62 hunde aflivet
I februar kunne ekstrabladet.dk afsløre stribevis af eksempler på hundemishandling, og tilbage i sommeren 2006 måtte dyrlægen aflive 62 slædehunde, som var for afmagrede til at overleve. Sammenlagt ser Marit Holm hvert år omkring 60 eksempler på grov vanrøgt.

– Det er meget udbredt, fordi grønlænderne ikke længere er afhængige af deres hunde for at overleve. Men vanrøgt sker typisk ikke af ond vilje som i dette tilfælde. Det er derfor vigtigt at skelne, mener Marit Holm.

Hun vurderer, at omkring 60 til 70 procent af slædehundene i Grønland vanrøgtes.


Tyskerne har også opdaget svineriet med hundene på Grønland. Klik Her!

Hello Bent,
Here is the project of the Austrian Animal Protection Association to help the poor dogs in Greenland. Please spread it away so that many people can read the plan of the Marion Löcker. And I have got an open letter from Brigitte Bardot to the queen of Danmark, her royal highness Margarethe II.
It is on my website www.groenlandhunde.wavez.at and I try to translate it in English and German.
Many thanks and all the best
Marcelle

Hier Klikken

"All what you can do, will be in view of which what should be done,
always be a drop instead of a river;
but it gives your life the only sense, which it can have und makes it worthy."
(Albert Schweitzer)

 


Dansk side om Grønlandske Slædehunde


 

 

 

Send this Homepage to a friend:


Så mange har set denne side:
Visitors online:  - right now

 
  Free counter and web stats

eXTReMe Tracker