Børn bliver dumme af at se TV

Ikke kun børn, men unge mennesker er i sin helhed dummere end tidligere. Internationale undersøgelser viser at unge mennesker der ser for meget TV og bruger for meget mobiltelefon, klarer sig meget dårligere i deres uddannelsesforløb.

I dagens danmark ser og hører man tydeligt hvor dumme de unge mennesker er. Det eneste de kan 100% er at sende SMSer på deres mobil, eller kommenterer børne og tegnefilm fra fjernsynet. Skrive og regne er en by i Rusland for dem. Selv de simpleste regnestykker er en gåde for dem, hvis ikke de har lommeregneren indenfor rækkevidde. At skrive og læse ordentligt er også et problem. De unges mærkelige måde at sammensætte store og små bogstaver på, er simpelthen latterligt. Mange har gjort "blokskrift" til deres personlige skrivestil. Det er utroligt at unge mennesker hverken kan læse eller skrive.


Vodka-tamponer hitter hos unge piger

Amerikanske teenagere går nu nye veje for at blive fulde. I stedet for at drikke alkohol, er mange nu begyndt at dyppe tamponer i f.eks. vodka inden de sætter dem op.

"Derved bliver de hurtigere og stærkere beruset," siger Dr. Dan Quan fra Maricopa Medical Center til den amerikanske tv-station CBS.

Dan Quan understreger, at metoden er alt andet end sikker. Lægen bakkes op af flere politidistrikter, hvor man har oplevet konsekvenserne af det nye eksperiment.

"Vi har flere dokumenterede tilfælde, hvor unge piger er kommet på sygehuset med alkoholforgiftning, efter de har indtaget alkoholen på den måde," siger betjenten Chris Thomas fra politiet i Phoenix.

Problemet er, at alkoholen går direkte i blodbanerne uden først at blive nedbrudt af mavesyre og leveren. Når de unge bliver alkoholforgiftet, hjælper det ikke at kaste op, eftersom alkoholen ikke befinder sig i maven.

Desuden skaber direkte hudkontakt med stærk alkohol andre problemer.

"Det kan medføre kraftig irritation på skedevæggen," fastslår Dr. Dan Quan.

En tampon i største størrelse kan absorbere et shot med f.eks. vodka, der så ender direkte blodomløbet.

En af grundene til, at de amerikanske teenagere har taget metoden til sig, er at de kan skjule alkoholånden for forældrene eller politiet.


Skoleferien gør børn dummere

Når landets skoleelever går på sommerferie,  kommer de dummere tilbage i klasselokalerne. Det fremgår af flere års international forskning, der kortlægger, hvad sommer­ferien gør ved børns læse- og regne­færdigheder. Det skriver Berlingske.
Ifølge en amerikansk analyse, der sammenfatter 39 publikationer, så mister børn op mod en måneds skole­lærdom på en sommerferie. Især matema­tikken glider ud af hjernen, især elever i de større klasser glemmer, hvad de har lært, og især børn fra fattige familier bliver sat tilbage.
Karl Alexander er ph.d. ved The Johns Hopkins University i Baltimore, USA, og forsker i, hvorfor nogle børn klarer sig godt i skolen, mens andre sakker bagud.
 
De rige spurter fra de fattige
En af hans undersøgelser viser, at børn - uanset social klasse - starter i første klasse med kun en lille forskel i læse- og regnefærdigheder.
De bliver alle stabilt klogere gennem skoleåret, men allerede i femte klasse er rige børns hjerner spurtet fra de børn, der har fattige forældre.
"Det var bemærkelsesværdigt," siger Karl Alexander til Berlingske - så han lavede en supplerende undersøgelse.
Nu målte han børnenes kunnen, fra skoleåret sluttede, til det nye begyndte.
På den måde kunne han kortlægge, hvad der skete i sommerferien, og det var her - mens solen stod højt på himlen - at de fattige børn rent intellektuelt stod fuldstændigt i stampe og blev direkte dummere.
"Det vil følge dem resten af livet," påpeger Karl Alexander.

Mange skoleelever er væk en måned

Knap hver syvende skoleelev er fraværende i en hel måned i løbet af et skoleår.
Det afslører data for 14.088 elevers fravær, som JydskeVestkysten har fået indsigt i.
Det svarer til, at der i gennemsnit er tre til fire elever i hver klasse, der er fraværende i en hel måned.
"Det er rigtig voldsomt. Jeg er overrasket over, at det er så mange," siger formand for Skolelederne Anders Balle og kalder det et "kæmpe problem".
"De mister jo et helt skoleår i løbet af deres skoletid," siger han.
 
Forældre signalerer det er i orden
Anders Balle efterlyser fokus på forældrenes engagement. Alt for ofte signalerer forældre, at det er i orden at blive væk fra undervisningen, mener han. For eksempel når de tager børnene med på ferie i skoletiden.
"Det kan ikke nytte noget, at man den ene dag siger, at skolen er vigtig, og den næste dag siger man, at det er ligegyldigt, om man kommer derhen, for nu tager vi af sted på ferie i vores lille bil," siger Anders Balle.

Læreren: " Denne klasse er så dårlig til matematik, at ikke engang 90% kan bestå!
Elev: "Jamen, så mange er vi jo ikke!"


Computeren gør børn til dårlige læsere.
Svenske og amerikanske børns læsefærdigheder er faldet i takt med,
at de bruger mere fritid foran computeren.
Danske børns læsefærdigheder er kommet på niveau med svenske børns.

Brev fra en læser.
Hej Bent.
Jeg sad lige og læste din "artikel" om dumme børn der ser tv, og spiller computer.
Jeg er selv 13 år, og jeg tilbringer da tid foran kasserne, det tror jeg ikke der er noget barn i DK der ikke gør. Men det ærger mig at du udtaler dig om de ting, når noget helt andet foregår i klasselokalerne. I den klasse jeg går i, har vi tit hørt den med "Igår i TV-avisen, der hørte jeg..." og det lægger an til en masse debatter, hvilket jo er yderst sundt. Jeg tror at, fordi I fra en ældre generation, ikke selv havde TV i hjemmet, føler det som meget tid at sidde og kigge på en skærm. Men tænk på, at alternativ var at at vi spolede tiden 50-60 år tilbage, og vi alle sammen sad under kummerlige forhold på en fremmed gård, og tjente for nogle mennesker. I TV kan der altså godt være nyttige ting, og selv på tegnefilmskanalerne er der lærerige programmer. "Playhouse Disney" er for meget små børn, og indimellem tegnefilmene, kommer der regnestykker som fx. "Hvis jeg har et stykke slik, og så får 3 mere af far, hvor mange har jeg så?" og mine små fætre og kusiner elsker det!
Måske er det med at unge er dummere, et spørgsmål om, at vi ikke får test's i de, så at sige, rigtige ting. Ja, plus og minus skal kunnes, og det samme med komma og punktum. Men nu til dags får vi børn mere ytringsfrihed, og det bliver vi ikke testet i, som sådan. Mange fag, kan byde på en masse emner til diskution, og det skal lærere være bedre til at fange. For børn vil have deres mening frem, selvom det ikke var sådan for 50 år siden.
- Håber du gad lytte. Jane Dahl, 13 år.


Mange tak til Jane for dette udmærkede indlæg. Virkelig godt skrevet og formuleret. (Webmaster)


Kære Bent Bay,
Jeg vil godt andsøge den sekritærjob jeg så i avisen. Jeg kan skrive rægtig hurtikt med 1 finger og lække tal sammen. Jeg trår jeg er god i telefon og jeg kommer gåt ud af det med menesker. De ser også ud til at respåndere på mig. Jeg andsøger om et job som sekritær, men det må ikke være får vandskeligt. Jeg ved jeg ikke staver så gåt men ofte for jeg et job på grun af min pærsonlihed. Jeg er åben får at disgutere min løn så du kan gi mig vad du syntes jeg er vær. Jeg kan starte mæd det samme. Forhåbenlig din bæste ansøger intil vider. Med vændlig hilsen
Doris May starling. PS: PÅ grun af min andsøgnin er så kort har jeg vedlagt et bilede der er taget af mig i mit siste job vor jeg særverede på en bar.


Kære Doris May.
Det er OK - Vi har stavekontrol - Venlig Hilsen Personalechefen.


Er det mon derfor vi alle er lidt dumme?
 
Vi starter med lås, der i
flertal er låse,
men flertal af gås er gæs
- ikke gåse.
Vi taler om fod, er der fler´
siger vi fødder,
men skønt vi siger flod, vi
aldrig si´r flødder!

Er der en, er det den, er der to,
si´r man disse.
Hvorfor fa´n hedder pen så -
pluralt - ikke pisse?

At flertal af mand er mænd
- ikke mænner,
er svært at forstå, når en
tand bli´r til tænder.
Skønt flertal af and som
bekendt hedder ænder,
så hører man aldrig, at
spand bli´r til spænder.

En anden mærkværdighed
her til lands:
I tredie person er det han,
ham og hans.
Er det sund logik? -Ja, derom
spø´r vi kuns -
man ikke om damer si´r
hun, hum og huns.

At synge i datid på dansk
hedder sang,
men gynge imperfektum er
ikke gang.
Og hvem kan forstå, hvorfor
springe er sprang,
når bringe det ikke i datid
er brang?

Korrekt hedder datid af bringe
jo bragte,
hvor er så logikken, når man
siger bagte
på basis af infinitiven at bage?
Et andet eksempel: Det
hedder "at tage".
Det bøjes til datid ved, at
man siger tog.
Sku´ bage så ikke i datid gi´ bog?

Når bringe er bragte, sku´
bagte vær´ binge,
men så måtte ragte vær´
datid af ringe,
og ragte - det findes på dansk
faktisk ikke.
Derfor må vi hel´re la´ spørgsmålet ligge!


Historien om koen. - Skrevet af en skoleelev

Koen er et husdyr. Men den kommer også uden for huset. Og den lever ofte på landet, men den kommer også ind til byen, men kun når den skal dø.
Men det bestemmer den ikke selv.

Koen har syv sider.
Den øverste side - Den nederste side - Den forreste side - Den bagerste side - Den ene side - Den anden side - og den indvendige side.

På den forreste side sidder hovedet. Og det er fordi hornene skal ha' noget at sidde fast på.
Hornene er af horn, og de er kun til pynt. De kan ikke bevæge sig, men det kan ørene. De sidder ved siden af hornene.

Koen har to huller foran i hovedet. De kaldes koøjer.
Koens mund kaldes mule. Det er nok fordi den siger muuhh.

På den bagerste side sidder halen. Den bruger den til at jage fluer væk med, så de ikke falder ned i mælken og drukner.

På den øverste side, og den ene side og den anden side, er der kun hår og de har altid samme farve som koen.
Farven hedder kulør.

Den nederste side er den vigtigste, for der hænger mælken. Og når malkepigen åbner for hanerne, så render mælken ud.

Når det tordner, så bliver mælken sur, men hvordan den bliver det har jeg ikke lært endnu.

Koen har fire ben. De hedder koben.
De kan også bruges til at trække søm ud med.

Koen spiser ikke så meget, men når den gør det, spiser den altid to gange.

De fede køer laver sødmælk.

Når koen har dårlig mave, laver den ost. I osten er der huller. Men hvordan den laver hullerne det har jeg heller ikke lært endnu.

Koen har god lugtesans. Vi kan lugte den på lang afstand.

Koens hvalpe hedder kalve. Kalvens far hedder okse, og det gør koens mand også.
Oksen laver ikke mælk og er derfor ikke et pattedyr.

Den som kommer og henter koen når den bliver gammel hedder kofanger. Den sidder ofte foran på biler.

Så bliver koen slagtet, man hælder mælken på papkartoner som vi kan købe i butikkerne.

Koens fire ben bliver sendt til snedkeren. Det kaldes genbrug.

Som man kan se er koen et nyttigt dyr. Og derfor kan jeg vældig godt lide køer.

Lærerens kommentar; Jeg har aldrig læst noget lignende......

Det har jeg heller ikke, hilsen Bent Bay


Husker du den gang din mor fortalte dig,
at du ikke må tage imod slik fra fremmede mænd?

Det var ham her, hun snakkede om!!!!!!!!


Kindergarten class... Simply awesome..and we don't teach music in
our kindergarten schools !

http://www.youtube.com/embed/yE7waNi5dc0


Barbie in the window

A man was driving home one evening and realized that it was his daughter's birthday and he hadn't bought her a present.

He drove to the mall and ran to the toy store and he asked the store manager, "How much is that new Barbie in the window?"

The Manager replied, "Which one? We have
'Barbie goes to the gym' for $19.95,
'Barbie goes to the Ball' for $19.95,
'Barbie goes shopping' for $19.95,
'Barbie goes to the beach' for $19.95,
'Barbie goes to the Nightclub' for $19.95 and
'Divorced Barbie' for $375.00"

"Why is the Divorced Barbie $375.00 when all the others are $19.95?, the father asked.

The store manager replied: "Divorced Barbie comes with Ken's car, Ken's house, Ken's boat, Ken's dog, Ken's cat, Ken's furniture and all of Ken's savings."

Mmm...Barbie Isn't That Stupid After All...


Hon har kläder för 21 miljoner

Suri Cruise, 5, får allt hon pekar på – pappa Tom betalar

LONDON. Märkeskläder för 21 miljoner.

Lämnar aldrig hemmet utan smink.

Åker helikopter eller SUV med privatchaufför.

En Hollywood-stjärna? Nej, men dotter till två – och Suri Cruise har bara fyllt 5.

Suri Cruise började sminka sig redan när hon var tre, favoritfärgen är rosa läppstift dagtid och illrött på kvällen.

Hon är ett av världens mest fotograferade barn och bilderna visar ett modelejon med märkeskläder, skor och handväskor. Hon har till och med sin egen Hermès-väska för drygt 115 000 kronor.

Totalt sägs hennes garderob innehålla prylar för drygt 21 miljoner.

”Bär vad hon vill”

– Hon gillar att klä sig själv och bär vad hon vill. Jag tänker inte be henne ändra sig, har pappa Tom Cruise sagt enligt Daily Mail.

Samma pappa som enligt rapporter i australiensk press gav sin dotter 32 miljoner kronor i 5-årspresent.

Inför födelsedagen hade Suri planeringsmöten med sin mamma.

– Hon hjälper till att planera sin fest eftersom jag vill att hon ska vara lycklig. Vi har möten, sa mamma Katie Holmes till en amerikansk radiokanal före kalaset.

När mamma och dotter är i New York körs Suri runt i SUV av privatchaufför när hon inte flygs runt i helikopter.

Och fler än en gång har hon fotograferats med sin mamma långt efter midnatt på väg hem från en Broadway-show eller på någon lyxrestaurang.

– Scientologer behandlar barn som att de är individer kapabla till att fatta egna beslut, säger experten Rick Ross till Daily Mail.

De Dumme Forældre!

Argast vinner

I verkligheten innebär det att Suri gör som hon vill:

– Hon får vredesutbrott när hon är ute med sina föräldrar, säger en källa och beskriver hur Suri vägrade kliva in i bilen med sin mamma hur mycket Katie än vädjade.

Det blev ingen bilfärd.

Barnpsykologen Vicki Panaccione varnar i Daily Mail för Toms och Katies sätt att uppfostra sin dotter:

– En femåring är inte utvecklad som en vuxen. Hon kan inte förväntas ha förmågan att resonera, fatta beslut och ha moraliskt omdöme, säger hon till tidningen.


Send til andre Forældre!

Click here to send this page to a friend!

 Tryk på nedenstående link. Her er dansk for babies.

Underlige Dyr!

Test - visuel genkendelse og ordlyd


Set i avisen:

Sådan lærer dit barn hurtigere at tælle

Børn lærer hurtigere at tælle, hvis forældrene bruger store tal, når de taler med dem.

Hvordan i hele hule h....... udtales "store tal" ?

PS: Jeg ved at der er forskel på små og store Bogstaver men Tal?


 susnet.se tjänster - statistik och besöksräknare utan reklam

eXTReMe Tracker

 free stat counter

free counters

Copyright © 2014 Bent Bay