A Loved One is not gone, until they are forgotten!
And to Live in the Hearts of those
left behind is to Live Forever!

 
 
 
 

DER FINDES INGEN "FARLIGE" HUNDERACER,
DER FINDES  KUN
"FARLIGE"  HUNDEEJERE"

HUSK   EN HUND ER HVAD DU GØR DEN TIL

Racen Labrador Retriever

Labrador Retrieveren, ofte kaldet labben, er en mellemstor, stærkt bygget hund med kort sort, gul eller brun pels, der kræver et absolut minimum af pleje. Den hører til blandt de populæreste hunde i vor del af verden - højst sandsynligt pga. sin enestående alsidighed. Labben er af væsen utrolig harmonisk, venlig, omgængelig og nervefast. Den falder hurtigt til i et hvert hjem, bliver på ingen tid børnenes bedste ven, og skaber kun yderst sjældent problemer - hverken blandt andre hunde eller andre mennesker; den er absolut ingen slagsbror. Som nævnt er det en meget alsidig hund - ikke mindst i kraft af sin intelligens og sit store ønske om at behage ejeren. Om man vælger at bruge labben på jagt, hvor den specielt har sin store force som apportør på både land og i vand, og/eller til markprøver, agility, lydighedstræning, schweissarbejde m.v., er det sikkert, at man får fuld valuta for pengene - og ydermere der igennem en 100% velafbalanceret familiehund, der - til hundens store fornøjelse - har fået brugt sin intelligens og sin energi "i marken". Hvis der skulle nævnes et par vigtige nøgleord om labradoren kunne de være: Elskeligt temperament, intelligens, harmoni og mange gode brugsegenskaber.

Historie
De fleste mennesker kender Labrador Retrieveren som en venlig, glad og logrende hund med en god appetit. Men racen er meget mere nuanceret end det. Labrador Retrieveren er Danmarks mest populære jagthunderace og Danmarks næstpopulæreste race udfra Dansk Kennel Klubs liste over antallet af årligt registrerede hvalpe. Racen blev introduceret i Danmark i løbet af 1950'erne. Det var engelske godsejere, som i sidste halvdel af 1800-tallet fik øje på den sorte hund med det samarbejdsvillige sindelag. Disse sorte hunde stammede oprindeligt fra fiskerlandsbyer på New Foundlands kyst og blev bragt til England med handelsfolk. I England blev de renavlede som apporterende hunde og der gik vældig sport, godsejerne imellem, i at have de bedste apportører. Der var stor prestige i at kunne fremvise godt hundearbejde for sine jagtgæster og de gode Labrador Retrievere var i høj kurs. I 1904 blev racen anerkendt som selvstændig race i den engelske kennelklub. Omtrent samtidig begyndte man at afholde markprøver hvor også labrador deltog. Ret hurtigt viste denne race sig at dominere på markprøverne og i mellemkrigsårene etablerede Labrador Retrieveren sig som en særdeles kompetent apportør på markprøverne og på jagterne i England. Som en naturlig følge af Labradorens succes og anerkendelse i den engelske kennelklub blev der i 1916 formuleret en standard for hvordan racen så ud, og der blev afholdt udstillinger hvor racens eksteriør blev vurderet. Denne standard er siden blevet revideret et par gange sidst i 1987(??). Siden dengang er Labradoren blevet udbredt over hele Verden. I Danmark er vi stadig tro mod den oprindelige tanke, nemlig at Labrador Retrieveren først og fremmest er en brugshund - en apporterende jagthund med et ganske bestemt væsen som sit adelsmærke. Den skal først og fremmest være venlig overfor andre hunde og mennesker, den skal være nem at træne og have stor jagtlyst og så skal den ligne en labrador. Mange andre lande - inklusiv selve England - har givet køb på dette princip. I Danmark registreres årligt ca. 2000 hvalpe i Dansk Kennel Klub og i Dansk Retriever Klub er der ca. 3000 medlemmer med tilhørsforhold til Labrador.


Oprindelsesland Storbritannien

 

Anvendelse: Apporterende jagthund (Retriever).
Klassifikation: FCI Gruppe 8 (Retrievere, stødende jagthunde, vandhunde, Sektion 1 (Retrievere) Med brugsprøve

Helhedsindtryk:

Stærkt bygget, med kompakt krop, meget energisk. Skallen er bred, bryst og brystkasse har god bredde og dybde. Den er bred og stærk over lænd og bagpart.

Temperament:

Godmodig og meget adræt. Den har en fremragende lugtesans, "blød mund" (skånsom vildtbehandling) og er en passioneret vandhund. Den tilpasser sig let og er en hengiven følgesvend. Den er intelligent, ivrig og villig til at adlyde, med et stærkt ønske om at behage. Dens væsen er venligt, uden antydning af aggressivitet eller ubegrundet skyhed.
 
Hoved:

Skalle: Bred og renskåret, uden kødfulde kinder.
Stop: Tydeligt.
Næse: Bred, med veludviklede næsebor
Næseparti: Kraftfuldt, hverken spinkelt eller spidst.
Kæber, bid: Middellange kæber. Stærke kæber og tænder med perfekt, regelmæssigt og komplet saksebid, dvs. at overkæbens tænder tæt overlapper underkæbens, og at biddet ligger vinkelret på kæberne.
Øjne: Middelstore øjne, der udtrykker intelligens og godmodighed. De er brune eller nøddebrune.
Ører: Hverken store eller tunge. Bæres hængende tæt til hovedet og ansat ret langt tilbage.
Hals: Tør, stærk og kraftfuld, godt ansat og indpasset i de velplacerede skuldre.
Ryg: Vandret overlinie.
Lænd: Bred, med kort, kompakt og stærkt lændeparti.
Bryst: Af god bredde og dybde, med godt hvælvet, tøndeformet ribbensparti.
Hale: Halen er karakteristisk for racen. Den er meget tyk mod roden og aftager gradvis i tykkelse mod spidsen. Den er middellang og uden fane, men tykt beklædt hele vejen rundt med et kort, kraftigt og tæt hårlag, der giver den det "runde" udseende, der beskrives som "odderhale". Må bæres muntert, men ikke krumme ind over ryggen.

Lemmer:

Forpart: Forbenene har god knoglemasse og er helt lige fra albuen og nedefter, set såvel forfra som fra siden.
Skuldre: Lange og skråtstillede.
Bagpart: Veludviklet, ikke faldende mod halen.
Knæ: Velvinklede.
Haser: Godt lavt ansatte. Kohaser er særdeles uønskede.
Poter: Runde og kompakte, med godt buede tæer og veludviklede trædepuder.
Bevægelse: Fri og passende jordvindende bevægelse, som er parallel og præcis for og bag.
Pels

Hårlag:

 

Karakteristisk for racen. Kort og tæt uden bølger eller gehæng (faner). Den føles temmelig hård. Underpelsen er isolerende og vejrbeskyttende.
Farve: Ensfarvet sort, gul eller brun (lever- eller chokoladebrun). Den gule farve spænder fra lys flødefarbet til ræverød. En lille, hvid brystplet er tilladt.

Størrelse:

Idealhøjde (skulderhøjde) er: For hanner 56-57 cm. for tæver 54-56 cm

 

Dear Ditte,

Do you know how much your human loves you? Sure, you know they feed you, play with you, keep you safe and take you to the doctor when you're sick. And they give you hugs and kisses day in and day out. But what you may not know is that your human loves you and values your companionship so much that they help save other pets that are hurt and don't have a human family yet.
Don't worry - you don't need to get jealous - they aren't bringing you a sibling. They are supporting SPCA International. Your human wishes they could give every homeless, abandoned and abused animal all the love and safety they give you. They may not be able to open your home to them all, but instead they have opened their heart, their mind, and their wallet to become one of SPCA International's best friends.
Every time they support us, they make it possible for another animal like you to finally have the kind of loving, caring home that you do.
Your human is a hero for animals everywhere. Give them an extra lick, peck, purr or nuzzle for having such a big heart. Your companionship and love means the world to them.
Be good!
With love

The SPCA International Staff
P.O. Box 8682 New York, NY 10001
Tilbage
 

Send this page to your friends

Click here to send this page to a friend!

 

Copyright © 2008 Bent Bay