Ditte

En solrig sommerdag år 2000 kørte vi til et dyreinternat og der fandt vi den som skulle blive min bedste ven under de næste godt 8 år. Ditte var da lidt over 2 år .

 

Ditte fandt sig hurtigt tilrette og  skaffede os nogle dejlige vaner. En af de ting vi begge elskede var vores lange cykelture gennem naturen. Hun elskede også at køre bil og så snart man nævnede ordet bil var Ditte afsted som skudt ud af en kanon.
På den tid var der også en bevinget ven i hjemmet. Det var en papegoje ved navn Herbert og ham og Ditte var gode venner. Herbert gik gerne rundt på gulvet foran næsen på hende.

 

Som alle labradorer elskede hun vand. Der fandtes nok ikke den vandpyt, sø eller hav som hun ikke badede i om hun bare fik chansen.
Ditte og maden var et kapitel for sig. Når der blev bagt boller sad hun og vogtede nøje på ovnen til de var færdige. Det kunne jo være at det blev en bolle til hende også.

 

Ditte var en vidunderlig hund. Hun var ven med alle både mennesker og dyr. En af hendes bedste venner var en førerhund ved navn Nobel som desværre heller ikke findes blandt os mere. De kunne bo med os i campingvognen og man mærkede ikke at det var to store hunde der. De var så stille og rolige i vognen for derefter at lege vildt når man var i skoven eller på marken med dem.
Livet for os mennesker er ikke altid fryd og gammen og mange er de tårer og bekymringer som Ditte tog imod. Hun var en trøst når alt var svært og hun var til glæde og lykke med alle hendes sjove påfund som fik os til at trække på smilebåndet.

 

 

Til sidst kom den dag jeg frygtede. Vi skulle til dyrlægen for at påbegynde den 5 måneder lange procedure med ormekur og vaccinationer for at få indrejsepas så hun kunne flytte med os til Sverige.
 Det blev dog ingen rejse for hende.
Vi  havde mærket at hun ikke var så rask og et tidligere besøg hos en dyrlæge havde "vist" at hun havde gigt. Hun blev dog forpustet af det mindste lille og vi  havde nu også fundet nogle knuder på hendes krop. Dyrlægen konstaterede kræft og hendes ord til os var:" Det er ret tid nu at lade Ditte få fred!" Hun faldt stille i søvn den 30 april 2008 kl 14:15

Altid elsket og savnet

 Mor og Far

Vil du se foto fra Dittes liv så kig på lænkerne her:

Send this page to your friends

Click here to send this page to a friend!

 

Copyright © 2008 Bent Bay