Kommentarer om Fødevarekontrollen!

Se listen: 14 danske firmaer tilbagekalder kød

Lørdag 13.4. 13

Ny hestekødssag: Hollandsk firma har bevidst tilsat hestekød. Fødevarestyrelsen tilbagekalder kød

Sagen om 50.000 tons kød, der blandt andet har indeholdt udeklareret hestekød, fra det hollandske firma W. Selten er mere alvorlig og omfattende end først antaget.
Det oplyser Fødevarestyrelsen.

- Der er faktisk blandet hest i, og man antager, at det her har et omfang, der går flere år tilbage, siger dyrlæge Tenna Jensen fra Fødevarestyrelsens Fødevareberedskab.

Hun forklarer, at man ikke har kunnet spore det kød, der er gået gennem den hollandske virksomhed, og at man derfor ikke kan regne med de oplysninger, der er givet videre.

- De har fundet nogle uoverensstemmelser i oplysningerne om den mængde kød, der er gået ind i virksomheden og den mængde kød, der er gået ud af virksomheden.

- Et er, at man har nogle fejl i nogle dokumenter, noget andet er, hvis man rent faktisk har påvist, at der foregår noget, man rent bogføringsmæssigt ikke kan stå inde for. Det her er noget bevidst. Sådan tolker de hollandske myndigheder det også, siger hun.

Fødevarestyrelsen har bedt de 14 danske virksomheder, der har købt kød fra det hollandske selskab om at tilbagekalde kød, de har solgt videre. De 14 virksomheder er:

Full House A/S, CHP, Tomex Danmark A/S, Beeflink ApS, Cater Food AS, JN Meat, Anadolu Kød ApS, Imex Meat ApS, Denimex ApS, Danish Food Company A/S, Kødgros Vest A/s, Skare Beef Production ApS, Carsten Møller Food ApS og Defco A/S.

Når Fødevarestyrelsen vælger at offentliggøre navnene på virksomhederne, sker det ifølge Tenna Jensen for at undgå gætteri og forvirring om, hvilke virksomheder det kunne dreje sig om.

Og da firmaerne nu selv går ud og kalder videresolgte varer tilbage fra deres kunder, vil navnene alligevel komme til offentlighedens kendskab hen ad vejen, vurderer Fødevarestyrelsen.

Angående alle disse skandaler med KØD. Kan vi efterhånden være sikker på, at hvis et menneske der er død og som skal kremeres, ikke bliver opkøbt af et slagteri? Jeg vil aldrig mere købe "færdigretter"! Kød køber jeg kun hos en slagter, hvor jeg ser "dyret"! Hvad mener du om KØDSKANDALERNE ?

Tragisk dødsfald: Kvalt på Jensens Bøfhus - Jensens Bøfhus i Næstved var søndag rammen om et tragisk dødsfald, da en 49-årig mandlig gæst fra Ringsted fik en bøf galt i halsen. Hvad var der i bøffen? Måske en lille hamster??

I Danmark producerer vi kød nok til eget forbrug. Hvorfor så køre vores grise til slagterier i Tyskland? Vi køber en masse "mystisk" kød fra udlandene til billige priser. HVORFOR? Ja, nogle skal jo tjene penge, men føj for He....de!!!!

 

 
Sådan var det for nogle år siden - Takket være Lars Barfoed!
Hej Lars! Har vi ikke noget til fælles? Se nu lige her - Svineri!
 
 
Jeg har lige hørt at du besøger de samme fire Geder FEM gange ! Gift med en Ged

 
Hej Bent Bay
 
Angående din udemærkede redegørelse for fødevarekontrollen
- eller mangel på samme  -
her i Danmark, ville jeg faktisk gerne komme med en kommentar,
MEN !!!
Da jeg syntes at du på dine sider beskriver situationen
meget presis og nøjagtig vil jeg ikke kommentere emnet yderligere.
 
NB.
I diverse TV interview, har jeg lagt mærke til at Lars Barfoed,
og flere andre interviewede, har meget rene og velplejede hænder.
 
Hilsen
Søren 

   Jeg arbejder i et privat firma, og hvis jeg passede mit arbejde som Lars Barfoed passer sit arbejde, havde jeg fået min fyreseddel for længe siden. I det private kan man ikke sove i timen. (A.J-Fåborg)

 

DF truer forbrugerminister Lars Barfoed

Efter de seneste ugers afsløringer af svigt i fødevarekontrollen melder Dansk Folkeparti nu klart ud, at deres tillid til forbrugerminister Lars Barfoed (K) er på bristepunktet.

- Dansk Folkeparti har i dag besluttet, at vi bruger næste uge på at gå det her fuldstændigt igennem og overveje, om vi kan blive ved med at have tillid til familie- og forbrugerminister Lars Barfoed, siger fødevareordfører Christian H. Hansen til politikens netavis.

Han vil endnu ikke sætte ord på, hvad der kommer til at ske, hvis DF har mistillid til ministeren.
- Vi ved alle sammen godt, hvad det kan munde ud i, hvis man kommer dertil, siger han.

Partiets reaktion kommer efter historien om, at Forbrugerministeren sidste år indgik en resultatkontrakt med Fødevarestyrelsen.

Af kontrakten fremgår, at engrosvirksomheder uden tilvirkning – som Thulin Kød Engros, der solgte tonsvis af gammelt kød – skal have i gennemsnit et årligt besøg.

Det samme princip om gennemsnitligt et årligt besøg gælder også for en lang række detailbutikker, deriblandt supermarkeder og grønthandlere.
Formuleringen i gennemsnit betyder, at Fødevarestyrelsens kontrolkorps kan besøge en grønthandler to gange om året og lade en anden slippe for kontrol det pågældende år.

Christian H. Hansen kalder det »fuldstændigt uacceptabelt«, at ministeriet har godkendt sådan en resultatkontrakt.


Der er nok flere ministre der trænger til at blive skiftet ud! Hvilken minister passer sin post ordentligt?    (Bent Bay)


 

PS: Amerikanerne æder sig ihjel i fast-food. Det behøver vi ikke - Vi har jo Lars Barfoed !

Lad dine venner se denne side:
Click here to send this page to a friend!


     

Visitors online:  - right now

Free counter and web stats